Zwart mangohout maakt jouw interieur compleet!

Zwart mangohout brengt twee interieurtrends samen: meubels van mangohout en zwarte meubels. Dit maakt zwarte meubels van mangohout ongelooflijk stijlvol en modieus. Meubels van mangohout hebben een unieke en stoere uitstraling, die door de zwarte lak nog meer wordt versterkt. Niet alleen omdat het mooi is, maar ook vanwege de duurzaamheid en de exotische uitstraling. Wil je weten waarom zwart mangohout jouw interieur helemaal afmaakt? Lees dan snel verder.

 

Een industrieel uiterlijk

Dat zwarte meubels erg in trek zijn heeft een goede reden. Zwart is een stoere kleur en dat past perfect bij de industriële interieurtrends van nu. Hierin komen materialen en kleuren terug die je veel in fabrieken ziet. Denk hierbij aan materialen als metaal, hout en bakstenen en kleuren als zwart, grijs en bruin. De zaagsporen die in het hout blijven, geven het meubel een robuust en uniek uiterlijk. Dat uiterlijk wordt versterkt door de zwarte lak en zwarte stalen poten. Daarnaast kun je elke gewenste kleur combineren met zwart, zonder dat het vloekt. Ondanks dat een zwart meubel van mangohout goed past bij een industriële woonstijl, staat hij in een moderne woonstijl of hotel chique woonstijl ook prachtig. Naast dat je dus een uniek meubel krijgt, is hij ook nog eens overal te combineren.

 

Duurzaam hout van de mangoboom

Dat mangohout duurzaam is, is toe te schrijven aan het feit dat het afkomstig is van de mangoboom. Die, zoals de naam al zegt, gebruikt wordt voor het kweken van mango’s. Naarmate de boom ouder wordt, zal de vruchtopbrengst minder worden. Op het moment dat de boom oud genoeg is, wordt hij gekapt. De oude boom maakt dan plaats voor een nieuwe mangoboom. Op die manier worden er geen bossen gekapt voor het hout en is mangohout een duurzaam product. Een soort bijproduct van de mangoproductie. Nog een aspect dat het hout duurzaam maakt, is de hardheid ervan. Het is vergelijkbaar met hardhout, waardoor de meubelen zeer sterk zijn en jaren meegaan. Zo heb je jarenlang plezier van je milieuvriendelijke meubel.

 

Laat jouw zwarte meubel schitteren

Een ander voordeel van mangohout is dat het weinig onderhoud nodig heeft om jaren mee te gaan. Door het meubel regelmatig af te nemen met een licht vochtige doek, verleng je de levensduur van het meubel al aanzienlijk. Let er op dat de doek niet te nat is, want veel vocht zal kringen of vlekken veroorzaken en het hout aantasten. Voor extra bescherming kan je het meubel na verloop van tijd behandelen met olie of bijenwas. Dat vormt een extra beschermlaag om het hout heen en laat het hout weer glanzen. Op die manier maak je jouw zwarte meubels van mangohout weer als nieuw en heb je jarenlang een prachtig meubel.

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.