De zomer van 2020 is alweer voorbij. Maar wees niet getreurd, voor je het weet staat de zomer van 2021 alweer op de stoep. Om alvast in de stemming te komen voor de zomer van volgend jaar zal ik in deze blog de mogelijke kleding trends voor deze zomer bespreken.

Denim

Skinny jeans zijn al meer dan 10 jaar lang de meest gedragen spijkerbroek en dit zal in 2021 ook niet gaan veranderen. Ik verwacht wel dat in 2021 enkele concurrenten van de skinny jeans een stuk populairder gaan worden. De ‘’High Rise’’ jeans met wijde pijp waren afgelopen jaar ook al redelijk populair maar in 2021 gaan deze jeans echt een must have worden. High wasted jeans met rechte pijp (ook wel mom jeans genoemd) gaan het in 2021 ook erg goed doen. Zodra de winter voorbij is en de winterjassen weer de kast ingaan, mag het spijkerjasje ook gelijk weer uit de kast worden gehaald. De spijkerjas is nooit echt weggeweest maar ik verwacht dat deze in 2021 populairder wordt dan ooit.

Petticoats

De petticoat is een onderrok die vooral werd gedragen in de jaren 50. De petticoat werd ook al in de 18e eeuw gedragen, maar de meeste mensen kennen de petticoat vooral dankzij het modemerk Dior die dit kledingstuk in 1947 terugbracht. Voor de echte vintage look draag je een petticoat onder je rok of swingjurk, dankzij de petticoat gaat deze dan wijd openstaan. En 70 jaar later gaat de petticoat eindelijk terugkomen. Deze zomer kan je met een petticoat een erg leuke en luchtige outfit samenstellen.

Polka dot

Iedereen kent het polka dot patroon wel. Je kam het terugvinden op speelgoed, meubilair, kinderkleding, badpakken, lingerie en op jurken. De reden dat je het polka dot patroon terug vindt op zo veel verschillende kledingstukken en ook op speelgoed is omdat het een heel erg speels patroon is. Omdat de Polka Dot zo’n speels patroon is, is het perfect voor de zomer. De leukste combinatie is een vintage jurk met een polka dot patroon. Het contrast tussen de klassieke vorm van de jurk met het speelse patroon van de polka dot zorgt voor een heel mooi geheel. Ik verwacht dus ook dat de polka dot jurk erg populair zal zijn aankomende zomer.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *