Zo zorg je voor een onvergetelijke roadtrip in Nederland

Goed gezelschap, jullie favoriete hitjes en snacks waarmee je in principe een maand mee vooruit kunt. Een roadtrip is super gezellig! En dan niet alleen de route 66 in Amerika, een route langs het berglandschap in Oostenrijk of de wijngaarden in Frankrijk. Nee in ons eigen kikkerlandje Nederland is genoeg moois te zien. Dus staat er een vriendinnenweekend op de planning of wil je er even tussenuit met je vriend? Stap de auto in en ontdek de mooiste plekjes van Nederland. 

 

Stippel je route uit

Voorpret is de leukste pret! Stippel daarom van te voren een route uit. Wanneer je weet welke route je gaat afleggen verlies je geen tijd tijdens het rijden. Wel zo fijn, want in de tijd die je daardoor overhoudt kun je heel veel leuke dingen kunt doen. 

 

Route inspiratie

Met een roadtrip door de Veluwe geniet je van het mooiste natuurgebied van Nederland. Gezellige dorpjes, interessante musea en de natuur zorgt ervoor dat je genoeg te zien hebt en je dus nooit hoeft te vervelen. Of ben je fan van de kust? Dit combineer je met een roadtrip langs de Deltawerken samen met een stukje geschiedenis. De 13 Deltawerken die zijn gebouwd na de watersnoodramp uit 1953 kun je allemaal bekijken door de Deltaroute af te leggen. Geniet van het mooie uitzicht, de unieke bouwwerken en maak af en toe een stop voor de lekkerste mosselen of een Zeeuwse bolus.

 

Maak een auto playlist

Lekker meeblèren met jullie favoriete hitjes: het maakt ritjes in de auto een stuk gezelliger. Of jouw medereizigers er blij van worden is een andere vraag.. Maar daar is een makkelijke oplossing voor: zet het volume gewoon net een tandje harder! Ook hierbij zou je niet al het werk zelf hoeven doen, zoek in Spotify op: Meezingers (met een auto emoticon erachter) en je hebt al een heerlijk meezing lijstje voor tijdens jouw roadtrip.

 

Zorg voor genoeg snacks en drinken

Wat is een roadtrip zonder snacks? Met een elektrische koelbox houd je houdbaar eten vers en geniet je ook onderweg van een lekker koud drankje. Je sluit een elektrische koelbox heel makkelijk aan op de aanstekerplug in je auto. En wist je dat er ook varianten van een auto koelbox zijn die niet alleen koelen, maar ook een warmhoudfunctie hebben? Zo kun je voor vertrek, of bij een tussenverblijf een warme maaltijd klaarmaken en die onderweg ook nog warm houden! Je kunt het zo luxe voor jezelf maken als je wilt. Maar van een warme maaltijd én koud drankje kunnen genieten is toch perfect?

 

Bonustip

Nu helemaal, maar anders ook heel handig: neem een flesje desinfectiegel mee. Helaas kom je niet altijd brandschone openbare wc’s tegen onderweg. 

 

Zoek alvast hotspots uit 

Natuurlijk wil je niet alleen in de auto eten en drinken. Het is ook een uitdaging om de leukste pareltjes te ontdekken van een plaats in Nederland waar je stopt of doorheen rijdt. Op Tripadvisor vind je de leukste plekjes waar je anders misschien helemaal niet uitgekomen zou zijn. 

 

De perfecte plaatjes

Tijdens een roadtrip, kort of lang, ga je ongetwijfeld heel veel mooie plekken zien. Hoe leuk is het om dit naderhand nog terug te kunnen kijken onder het genot van een lekker drankje? Gezellig alle mooie momenten nog eens herleven. Vergeet dus je camera niet of herinner elkaar eraan om genoeg foto’s te maken (ook leuk om het thuisfront jaloers mee te maken).

Met niet al te veel voorbereiding maak je dus een onvergetelijke trip: kort of lang. En het is een perfect moment voor qualitytime met je vriendinnen of je vriend. Geniet!

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *