Zo bevestig je screens met zuignappen op je raam

Op een zonnige dag willen we allemaal genieten van natuurlijk licht in huis, zonder daarbij overweldigd te worden door de hitte. Dit lijkt soms onmogelijk en alleen op te lossen met energieslurpende airco’s of dure zonneschermen. Gelukkig is er sinds een paar jaar een nieuw soort zonwering op de markt: screens met zuignappen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van zonwerende screens met zuignap en leggen we stap voor stap uit hoe je zo’n screen met zuignap eigenhandig aan je raam bevestigt. Ja, je leest het goed, deze screens monteer je heel eenvoudig zelf. Daardoor blijven de kosten laag en kun je, als je vandaag een bestelling doet, binnen een week al genieten van een koeler huis.

Stap 1: Meten is weten

Meet de maten van jouw raam op en vul ze in in de handige bestelmodule die op verschillende websites te vinden is, zoals bij Sunwise. Geef tevens nog een paar voorkeuren door, zoals de gewenste dichtheid, de kleur en de afwerking van jouw screen.

Stap 2: Schoonmaken

Wanneer je alle materialen binnen hebt, is het allereerst belangrijk om je raam goed schoon te maken met de meegeleverde alcoholdoekjes. Leg daarnaast de zuignappen in kokend water en laat ze daarna drogen. Zorg dat ze vet- en stofvrij blijven.

Stap 3: Plaatsing van de zuignappen

Bekijk vervolgens op welke plek jouw screen moet komen. Steek daarvoor de zuignappen door de gaten aan de buitenkant van het doek, draai de moer er losjes op en positioneer het doek op de juiste plek. Bevestig vervolgens de zuignappen op het raam door ze stevig aan te drukken. 

Stap 4: Laatste stappen

Hoewel je misschien het gevoel had net begonnen te zijn, ben je na de bovenstaande stappen alweer toe aan de afrondende stappen: draai de moeren weer los en leg je screen nog heel even apart. Plaats de cups over de zuignappen en plaats het screen vervolgens weer terug op het raam. Draai de moer goed vast over de zuignap en draai hem direct weer een halve slag terug om breken van de cup te voorkomen. En klaar ben je! 

Je begrijpt: zelfs voor iemand met twee linkerhanden is de montage van deze zonwering een fluitje van een cent. En nog een handig voordeel: je kunt deze zonwering aan de buitenkant van het raam plaatsen, maar ook aan de binnenkant. Dat laatste kan bijvoorbeeld handig zijn bij een zolderraam, waarbij de buitenkant vaak lastig bereikbaar is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *