Woninginspiratie voor het nieuwe jaar!

Eigenlijk is het altijd tijd voor nieuwe woninginspiratie. Echter, de kerstvakantie staat voor de deur én dat betekent tijd om wat te rommelen in huis. Ben je op zoek naar leuke manieren om je huis een nieuwe uitstraling te geven? Er zijn een aantal dingen waar je eigenlijk altijd rekening mee houdt bij het inrichten van je huis zoals de kleur van de muren en de soort bank. Hieronder een aantal extra leuke woninginspiratie tips:

  1. Keuken inrichten

Een huis beschikt altijd over een keuken. Het kan hierbij gaan om een open of een dichte keuken. Een keuken is natuurlijk een plek om te koken. Echter, je wil in je woonkamer natuurlijk geen last hebben van vreemde geurtjes of continue aankijken tegen pannen, potten, borden en dergelijken. Zorg er dan ook voor dat je keuken beschikt over leuke opbergpotjes, rekjes en dergelijke. Op verschillende websites kun je terecht voor de leukste opberg ideeën. Daarnaast is het bijvoorbeeld heel leuk om een halfhoge eetbar te maken tussen de keuken en de woonkamer, dit zorgt ook meteen voor dat je een open keuken minder ruimtelijk maakt en dus minder tegen een af en toe rommelige keuken aankijkt. Tot slot kun je je keuken extra leuk maken met een glazen keuken achterwand. Deze kun je geheel op maat laten maken bij Edelglas. Ook beschikt Edelglas over erg leuke glas in lood producten op maat. Erg leuke aanvulling voor je keuken en woning!

  1. Maak kleine ruimtes extra ruimtelijk

Een kleine ruimte maak je het liefst zo ruimtelijk mogelijk. Dit kun je doen door ruimtes niet van elkaar af te sluiten door een muur, maar door middel van zogenaamde “Room dividers”. Als afscheiding kun je bijvoorbeeld een bank op zo’n manier plaatsen dat het een afscheiding vormt. Hetzelfde kun je doen met een kast of bijvoorbeeld een plant. Zo verlies je voor je gevoel een stuk minder ruimt en zien je ruimtes er heel ruimtelijk uit.

  1. Schilderen van meubels

Dit klinkt misschien erg voor de hand liggend, maar toch kan het een heel ander effect geven aan je woning. Door je meubels een geheel andere kleur te geven, creëer je meteen een heel andere uitstraling. Daarnaast kun je bijvoorbeeld op de rommelmarkt, bij een kringloop of op je zolder op zoek gaan naar oude meubels waar nieuw leven in geblazen kan worden. Schuur een oud stoeltje en geef het een hippe kleur, dit kan een superleuk effect hebben in je woning. Daarnaast kun je ook meubels een nieuwe functie geven; maak bijvoorbeeld van een oud laddertje een leuk rekje voor in de badkamer. Zo zijn er tal van manieren om er wat leuks van te maken.

  1. Accessoires

Ook af en toe de accessoires of decoratie in je woning totaal vervangen kan een geheel nieuwe look geven aan je woonruimte. Dit is toch hartstikke duur? Dit hoeft dus helemaal niet heel duur te zijn! Ga op zoek naar leuke, betaalbare accessoires, zodat het niet zonde is om ze af en toe te vervangen. Denk bijvoorbeeld wederom aan de kringloop of rommelmarkt, hier vind je vaak de leukste dingen. Daarnaast ben je dan ook meteen heel duurzaam bezig. Bovendien kun je hier ook zelf de accessoires en decoratie die je niet meer gebruikt verkopen aan anderen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *