Welke verzekeringen heb je nodig als ondernemer?

Dit is een vraag dat erg vaak gesteld gaat worden en dat is helemaal niet zo gek! Er zijn namelijk ontzettend veel verzekeringen waardoor je door de bomen het bos niet meer kan zien. Het is heel lastig in te schatten welke verzekering je nou echt nodig gaat hebben en welke teveel van het goede zijn. Nu er meer vrouwelijke ondernemers zijn dan ooit is het belangrijk dat jullie ook op de hoogte zijn van welke verzekeringen er echt toe doen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en als ondernemer ben jij aansprakelijk voor letsel- en materiële schade die jij, je product of mensen die namens jou werken veroorzaken bij anderen. Daarom kiezen veel ondernemers dan ook oor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering zorgt er voor dat de schade die je vanuit je bedrijf toebrengt aan anderen vergoedt word.

Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je schade die jij aanricht dat leidt tot directe vermogensschade. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een architect, ingenieur, advocaat, adviseur of accountant bent. Dan kan het wel eens zo zijn dat je een verkeerde berekening maakt of een verkeerde advies geeft.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als beginnende ondernemer wil je hier natuurlijk niet aan denken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kan langdurig ziek worden, overspannen raken of iets anders waardoor je niet meer werkzaam kan zijn. Je krijgt van de overheid geen uitkering als ondernemer dus daarom is het slim o een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Dit is vooral handig als je sterk afhankelijk bent van je maandelijkse inkomsten en niet voldoende reserves achter de hand hebt om een tijdelijke inkomstendroogte op te vangen.

Rechtsbijstandsverzekering

Sommige ondernemers denken een rechtsbijstandsverzekering niet nodig te hebben. Maar een conflict met klanten, werknemers of leveranciers kan iedere ondernemer overkomen. Dit hoeft niet aan jou te liggen, het kan namelijk ook zo zijn dat er afspraken niet zijn nagekomen of de rekeningen open blijven staan. Met een zakelijke rechtsbijstandsverzekering krijg je deskundige hulp en advies om een zakelijke conflict op te lossen.

Teveel verzekeringen om te tellen

We hebben nu de vier (naar onze mening) belangrijkste verzekeringen genoemd, maar je hebt nog er nog veel meer. Het ligt erg aan de persoon, onderneming en branche of deze verzekering nodig is. Als je bijvoorbeeld verschillende bestelauto’s hebt is een bestelautoverzekering erg handig. Als ondernemer in de bouw kan je eigenlijk niet zonder een CAR-verzekering. Zo heb je voor alle branches en ondernemingen weer wat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *