Weg met huidrimpels door Bakuchiol

Bakuchiol is het nieuwe ingrediënt van huidverzorging gemaakt van planten. Dit actieve ingrediënt is effectief in de strijd tegen rimpels, acne en fijne lijntjes. De functie van dit huidverzorgingsingrediënt is vergelijkbaar met die van retinol. Bakuchiol heeft echter een mildere werking dan retinol. Het is ook veganistisch omdat het wordt gewonnen uit de bladeren en zaden van de Babchi-plant (Psoralea Corylifolia-plant). De wortel van deze plant wordt vaak gebruikt voor de traditionele geneeskunde. Het gebruik van deze plant voor het huidverzorgingsingrediënt is echter nog relatief nieuw. De effectiviteit van dit ingrediënt voor huidverjonging is echter bewezen door klinische onderzoeken.

Wat kan Bakuchiol doen voor je huid?

Zoals eerder vermeld, is de functie van bakuchiol vergelijkbaar met die van retinol serum. Dit huidverzorgingsingrediënt kan huidverjonging bevorderen. Het kan de aanmaak van huid collageen stimuleren. Bovendien kan het hyperpigmentatie als gevolg van UV-stralen verminderen. Het kan je huid helderder maken omdat het de donkere vlek op je huid elimineert. Bovendien kan het je er jonger uit laten zien, omdat het de fijne lijntjes kan verzachten. Rimpels wegwerken kan ook als je deze huidverzorging regelmatig aanbrengt. Verder heeft deze plantaardige huidverzorging een ontstekingsremmende werking die je kan helpen om het uit te proberen. Het bakuchiol-serum kan je huid gezond en jong houden.

Is Bakuchiol veilig voor de huid?

Omdat bakuchiol vegan is en gemaakt is van natuurlijke planten, is dit huidverzorgingsingrediënt veilig voor je huid. Het is anders dan retinol dat kan leiden tot retinoïde dermatitis. Retinol kan ontstekingen en uitdroging van je huid veroorzaken. Sommige mensen kunnen retinoïden mogelijk niet verdragen. Daarentegen is bakuchiol veilig voor elk huidtype. Dit huidverzorgingsingrediënt bevat een krachtige antioxidant die je huid beschermt tegen vrije radicalen. Het heeft ook een ontstekingsremmend effect dat de bijwerkingen van het aanbrengen van deze huidverzorging kan verminderen. Bovendien is bakuchiol fotostabiel. Het huidverzorgingsproduct dat dit ingrediënt bevat, is dus veilig om ’s ochtends te gebruiken. Daarnaast kan retinol reageren met UV-licht. Je kunt het dus alleen ’s nachts aanbrengen. Ten slotte is bakuchiol veganistisch omdat het wordt gewonnen uit de zaden en bladeren van de plant.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *