Heb je een angst voor reizen met het vliegtuig of vindt je het prettiger om je auto bij de hand te hebben tijdens je vakantie? Helemaal prima, maar extra tips om je goed voor te bereiden op een autoreis zijn natuurlijk altijd welkom.

Wanneer je met jouw vriendinnen of je partner op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Oostenrijk. Dan moet je met een aantal dingen rekening houden, waaronder de tol die je moet betalen. De tolvignet kan je ook van te voren kopen bij ANWB. Maar één ding wat je echt niet moet vergeten is het controleren van de autoverzekering.

Bespaar op je kosten

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat jouw autoverzekering de juiste situaties vergoedt, mocht het nodig zijn. Daarnaast betaal je natuurlijk ook niet graag een te hoge premie. Jouw autoverzekering berekenen, doe je heel eenvoudig en snel en hiermee kan je nog eens wat extra geld overhouden voor leukere uitgaven tijdens jouw reis. Ook heb je dan extra zekerheid als bestuurder / eigenaar van de auto, want je weet waarvoor de auto en jij verzekert zijn. Zeker weten dat je dan met een gerust hart op reis gaat.

Praktische informatie

Gaat jouw reis naar Griekenland dit jaar? Houdt dan rekening met de huidige douane regels. Deze kan je op het internet gemakkelijk terug lezen, zo voorkom je lastige situaties vooraf.

Wist je dat er in Athene milieuzones bestaan, waarbij je als buitenlander met een buitenlands kenteken de eerste veertig dagen als uitzondering op deze regel geldt. Leen je een auto in Griekenland, dan moet je dit wel in acht nemen want je rijdt dan met een Grieks kentekenplaat.

Goed om te weten

Waar je dit jaar ook heen gaat met de auto, het is altijd verstandig om je goed voor te bereiden. Van een autoverzekering afsluiten tot het kopen van veiligheidsvestjes en de vignetten. Zeker als je net een nieuwe auto hebt gekocht, zodat je op vakantie kan naar Griekenland. Profiteur van de voordelen die de verzekering je biedt en kom ontspannen terug in Nederland, zonder onnodige hoge kosten als je toch schade hebt gehad aan de auto.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *