Investeren en geld verdienen in 2021

Wat zou je doen met een miljoen?

Loterijen in Nederland

Het begint allemaal bij het kopen van een of meerdere loten, dit doe je online of in de winkel. Vervolgens is het afwachten, in de tussentijd bouwt de spanning op. Op dat bepaalde moment krijg jij de uitslag en dan….

Waarom zou je er eigenlijk aan mee doen?

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat we hopen om een grote geldprijs te winnen. Het is natuurlijk verleidelijk om snel en gemakkelijk rijk te worden. Daarnaast is het spannend om mee te doen aan een loterij. Je hebt ineens een kans om heel veel geld te winnen en je kunt gaan beginnen met fantaseren; ‘’Wat zou ik doen met een miljoen?’’’… 

Wanneer jouw vrienden, familie of collega’s ook al mee doen is de sociale druk wat hoger en schrijf jij je sneller in. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij al jaren steevast mee doet, de hoop vasthoudt en je daarom automatisch weer mee doet. Nederland kent een breed aanbod aan loterijen. De bekendste loterijen zijn: De Staatsloterij, Postcode Loterij, BankGiro Loterij, Vrienden Loterij, EuroJackpot, Lotto en Krasloten. Veel loterijen doneren een deel van de opbrengst aan goede doelen. Men krijgt hierdoor vaak een beter gevoel wanneer ze deelnemen aan een loterij, omdat ze zich ervan bewust zijn dat ze bijdragen aan een goed doel. 

Loterijen kunnen opwindend en leuk, maar ook verslavend en teleurstellend zijn. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van het verhaal achter en de verschillen tussen loterijen. We nemen hier het verschil tussen De Staatsloterij en De VriendenLoterij met je door.

De Staatsloterij VS. De VriendenLoterij

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat De Staatsloterij eigendom is van de Nederlandse overheid, inderdaad, de naam zegt het eigenlijk al. De Vriendenloterij is het eigendom van het bedrijf Novamedia. 

Dan niet geheel onbelangrijk, wat is er bekend over de prijzen? Bij De Staatsloterij kun je over het algemeen hogere prijzen winnen dan bij de VriendenLoterij. Dit wil dus zeggen dat de kans op een hoge geldprijs groter is wanneer je deelneemt aan De Staatsloterij.

Het voornaamste doel van De VriendenLoterij is het steunen van goede doelen en organisaties. Een groot deel van de opbrengst van De Vriendenloterij gaat naar goede doelen die te maken hebben met gezondheid en welzijn binnen Nederland. Niet geheel onbelangrijk om mee te nemen in je beslissing als hier je belangen liggen.  

De kans om iets te winnen is bij De VriendenLoterij over het algemeen groter dan bij De Staatsloterij. Dit komt simpelweg door het feit dat De VriendenLoterij meer prijzen kan verdelen over meer loten. 

De Staatsloterij heeft maandelijkse trekkingen van lotnummers en daarnaast ook de welbekende speciale trekkingen op bijvoorbeeld Koningsdag of Oudjaarsdag. De Vriendenloterij heeft wekelijks trekkingen van lotnummers en heeft daarnaast ook nog extra speciale trekkingen. 

Niet automatisch deelnemen, altijd kritisch overwegen

Het is tijdens kansspelen belangrijk om je er altijd van bewust te zijn dat de kans op winst erg klein is. Doe daarom mee met een bedrag wat jij je kan veroorloven en overweeg je deelname van tevoren altijd kritisch. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je je gemakkelijk ten alle tijden kunt uitschrijven bij de loterij waar je ingeschreven bent. Wil jij De Staatsloterij opzeggen? Of lukt De VriendenLoterij opzeggen niet? Dan is Xpendy een handige online opzegservice voor het opzeggen van abonnementen of lidmaatschappen. 

 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *