De lekkerste snacks op een rijtje

Ben jij benieuwd wat de lekkerste snacks zijn? Er zijn verschillende soorten snacks die je in de winkel kunt kopen of in de snackbar kunt bestellen. Denk aan de kroket, de loempia en bitterballen. In dit artikel vertellen wij je wat de lekkerste snacks zijn. Lees snel verder en ontdek welke snacks wij voor je in petto hebben!

Frikandel

De frikandel is de favoriete snack van de meeste Nederlanders. Deze snack wordt het meest besteld en 1 op de 3 frikandellen daarvan is een frikandel speciaal (met mayonaise, curry en uitjes). Deze langwerpige donkere staaf bevat verschillende soorten vlees en wordt eerst gefrituurd.

Loempia

Ook de loempia is een heerlijke snack en kun je zowel in de snackbar als bij jouw lokale Chinees bestellen. De loempia is eigenlijk filodeeg met een inhoud van groenten, gemalen vlees, omeletreepjes, olie en kruiden. Het deeg is hierbij als een envelop dichtgevouwen en het geheel wordt gebakken in olie.

Kroket

De kroket is een lekkere en erg populaire snack. De kroket bestaat uit water, vlees, paneermeel, tarwemeel, zout, vet, uien, kippenei poeder, kruiden en specerijen. De kroket heeft een lekkere krokante korst. Er zijn verschillende soorten kroketten, waaronder de rundvleeskroket, goulashkroket, kipkroketten, garnalenkroketten en o.a. de groentekroket.

Kipnuggets

Kipnuggets zijn vooral onder de jeugd erg populair. De kipnugget is ook wel een fastfood-snack die is samengesteld uit een pasta van fijn gemarineerd kippenvlees en kippenhuid. Deze wordt gehuld in broodkruimels of beslag voordat hij bereid wordt. In snackbars worden ze doorgaans in olie gefrituurd.

Kipsaté

Ook kipsaté wordt veel besteld. Kipsaté wordt doorgaans gemaakt van kipfilets of kipdijfilets. Met saté wordt doorgaans een houten prikker met stukjes vlees bedoeld. Hier komt nog speciale satésaus bij. Satésaus is een saus op basis van pinda’s die erbij geserveerd wordt.

Mexicano

De Mexicano is een lekkere pittige snack die over een fijne knoflooksmaak beschikt. Mexicano is ook wel gekruid, gemalen vlees. Het vlees is lang, plat en heeft een aparte vorm.

Kipcorn

Ook kipcorn wordt veel besteld in de snackbar. Kipcorn is ook wel een staafvormige snack die gefrituurd wordt en warm wordt gegeten. De kipcorn heeft en krokante korst die is gemaakt van maïs paneermeel en beschikt tevens over een zachte, smeuïge vulling van kip of kalkoen

Bitterballen

Bitterballen zijn tevens zeer populaire snacks. Bitterballen lijken qua vorm niet op kroketten, maar eigenlijk zijn ze precies hetzelfde. De bitterbal heeft namelijk ook een krokante korst en is gevuld met vleesragout, die vergelijkbaar is met de vulling van kroketten. Er zijn ook vegetarische bitterballen verkrijgbaar.

Kaassoufflé

De kaassoufflé is een overheerlijke snack. De kaassoufflé is ook wel een in paneermeel gewentelde envelop van bladerdeeg met een inhoud van kaas.

Bamischijf

En de laatste lekkere snack: de bamischijf. De bamischijf is ook wel een rondvormige snack die bestaat uit bami met een een paneerlaag eromheen. Vooral in Nederland en België wordt deze snack veel gegeten. Veel snackbars bieden ook vierkante bamischijven aan onder de naam bamiblok.

Welke snack ga jij binnenkort weer halen bij de snackbar?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *