Wat moet je weten over Griekse honing?

Wellicht laat de naam alleen al het water in je mond lopen: Griekse honing. Ga je honing kopen, online of niet, dan is het wellicht de moeite waard om deze variant eens te proberen. Zoals de naam van dit product al verklapt, is deze honing van origine afkomstig uit Griekenland. Dit is niet een land dat je meteen associeert met honing. Je denkt waarschijnlijk eerder aan gyros, souvlaki en tzatziki. Toch behoort Griekenland tot de toppers op dit gebied. Het mooie aan Griekse honing is bovendien dat het in vele varianten verkrijgbaar is. Dennenhoning, eikhoning, heidehoning, bloemenhoning en woudhoning: het is een kleine greep uit het aanbod op dit vlak. 

 

Wat maakt Griekse honing zo geliefd? 

Griekse honing wordt in ons land steeds populairder. Deze populariteit is eenvoudig te verklaren. Honing uit Griekenland staat namelijk bekend om de hoge kwaliteit. Vooral de honing uit Kreta heeft onder de kenners een goede naam. Kwaliteit is één ding, maar waar het de meeste consumenten om gaat is smaak. Ook op dat vlak scoort honing uit Griekenland bijzonder goed. Bijkomend voordeel is dat er veel variatie is op het gebied van de smaken, zoals we hierboven al beschreven. Ook kun je Griekse honing met diverse producten combineren. Goede voorbeelden hiervan zijn thee en kaneel.  

 

Griekse honing: een aanrader voor iedere dag 

Dankzij de vele smaken kun je continu blijven variëren met deze soort honing. Bovendien is het een aanrader om suiker te vervangen door honing. In plaats van een schepje suiker zou je bijvoorbeeld een beetje honing in je thee kunnen doen. Zo zijn er nog veel meer plekken te bedenken waar je Griekse honing in plaats van suiker zou kunnen gebruiken. Dit komt doordat honing meer natuurlijke suikers bevat, terwijl ook de voedingswaarde hoger is. Griekse honing past perfect binnen een gezonder dieet. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *