Wat moet je wel en niet dragen in een sauna?

De traditionele sauna is ontstaan in Finland, maar we kunnen tegenwoordig meer andere opties hebben, waaronder een infraroodsauna, een stoombad of een draagbare sauna. Zoals je waarschijnlijk weet, is het belangrijkste doel van de sauna het verbeteren van jouw emotionele toestand en lichamelijk welzijn. Eén van de cruciale vragen is echter wat jij in de sauna moet dragen als je besluit deze te gebruiken. Laten we samen het mysterie ontdekken.

Denk na over jouw voorkeuren

Geloof het of niet, je eerste stap voordat je de sauna betreedt, is je volledig uitkleden en douchen. Het is noodzakelijk om de stoffige en vuile kleren en schoenen die je de hele dag door hebt gedragen uit te doen. Als jij gekleed in alledaagse kleding de sauna binnenkomt, zal de hitte vuil en stof in de lucht vrijgeven. Bijgevolg vermindert het de voordelen die je uit de sauna kunt halen.  Daarna moet je beslissen wat je wilt dragen of vermijden tijdens deze 10 tot 45 minuten. Het hangt in wezen af van jouw houding ten opzichte van sociale normen en persoonlijk comfort.

Als je niet om conventies geeft, trek dan de kleren uit en laat elk deel van je lichaam profiteren van de hoge temperaturen en het daaruit voortvloeiende zweten. Je hoeft je natuurlijk ook geen zorgen te maken over de kleding als je je eigen sauna thuis hebt. Voel in dat geval de voordelen van naakt gebruik van de sauna. Anders moet je beslissen wat je draagt in de openbare sauna. Wat je keuze ook is, je moet absoluut de eenvoudige regels volgen om ze min mogelijk kleding te dragen en om te voorkomen dat je de verkeerde dingen draagt.

Je doel moet zijn om te ontspannen en zoveel mogelijk te genieten van de voordelen van de sauna. Wat heeft het voor zin om je ongemakkelijk of beschaamd te voelen?

Draag de juiste kleding in de sauna

  1. Badpak
  2. Sauna handdoek
  3. Iets gemaakt van katoen
  4. Loofah
  5. Teenslippers

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *