Wat je moet weten over de veteranenziekte

Elke huiseigenaar moet aan legionella preventie doen om de veteranenziekte te voorkomen. De mensen die aan legionellabacteriën blootgesteld worden, kunnen de veteranenziekte en de pontiac-koorts krijgen. De veteranenziekte lijkt op een longontsteking. De symptomen van deze ziekte zijn kortademigheid, hoesten, hoofdpijn, koorts, en spierpijn. Meestal verschijnen deze symptomen na 2 tot 14 dagen na blootstelling aan de legionellabacterie. Daarnaast zijn de symptomen van pontiac koorts milder dan die van de veteranenziekte. Besmette mensen hebben meestal last van spierpijn en koorts.

Wat veroorzaakt de veteranenziekte?

Zowel de veteranenziekte als de pontiac-koorts worden veroorzaakt door legionellabacteriën. Deze bacteriën komen meestal voor in zoet water, zoals beken en meren. De bacterie kan een ernstig gezondheidsprobleem vormen als hij in het watersysteem van je huis groeit. Daarom moet je contact opnemen met de firma die een systeem aanbiedt om de groei van bacteriën tegen te gaan. Een van de bedrijven waarmee je contact kunt opnemen is Holland Building. Meestal kunnen deze bacteriën groeien in gootsteenkranen, douchekoppen, koeltorens, bubbelbaden, warmwatertanks of -verwarmers, decoratieve fonteinen en afvoersystemen. Bovendien moet je weten dat de bacterie ook kan groeien in het koelsysteem van je auto.

Hoe verspreidt de bacterie zich?

Legionellabacteriën kunnen groeien en ze vermenigvuldigen zich snel in het watersysteem van je gebouw. Het water dat deze bacteriën bevat is gevaarlijk voor de mens. Als mensen de kleine druppeltjes van het water inademen of ze drinken water dat de bacteriën bevat, raken ze besmet. Als gevolg daarvan krijgen de mensen pontiac-koorts of de veteranenziekte. Het risico om besmet te raken door het drinken van het water dat de bacteriën bevat is echter heel klein. Als je door deze bacteriën besmet raakt, kun je het niet op andere mensen overbrengen. Als je last hebt van de symptomen van de veteranenziekte, zoals koorts, hoesten, kortademigheid en spierpijn, moet je met je arts praten. De dokter zal onderzoeken of je echt door deze bacterie besmet bent. Het risico om besmet te raken is groter bij oudere mensen, rokers, en mensen met een ernstige longziekte.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *