Het is natuurlijk super vervelend, roos in het haar en op de hoofdhuid. Het blijft jeuken en uiteindelijk is het ook zichtbaar op je kleding. De witte schilfertjes, ook wel de oude huidcellen die loslaten van je hoofdhuid. Maar wat doe je er aan? Of wat kan je juist beter niet doen? In deze blogs geven we je nuttige tips.

Te beginnen met hetgeen wat je vooral niet moet doen, namelijk krabben. Want hierdoor stimuleer je het loslaten van de schilfers en ontstaat er zichtbaar meer roos in het haar. Ook moet je tijdens het wassen van je haar voorkomen dat er nog zeep achterblijft. Dit kan de hoofdhuid flink irriteren, dus was je haren altijd goed uit.

Behandel het zorgvuldig

Gelukkig hebben we tegenwoordig voor vrijwel alles een oplossing, zo ook de antiroosshampoos. Deze pakken de schilfers aan en verminderen de jeuk, win-win situatie. Een goed voorbeeld, de schampoobars. Deze zijn ook geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. Ze werken kalmerend voor de hoofdhuid en hebben ook nog eens een heerlijke geur. Op deze manier is het geen straf om je hoofdroos aan te pakken.

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van een shampoobar, dus laten we dit even kort uitleggen. Het is een haarzeep met de elementen van een natuurlijke shampoo. Ze gaan gemiddeld tot wel 80 wasbeurten mee, dus je kan er zeker mee voorruit.

Goed om te weten

De meeste shampoo verpakkingen zijn van plastic, maar deze shampoobar is volledig biologisch afbreekbaar. Het is dus goed voor jouw haar en het milieu. Bekijk hier de verschillende bar geuren, want misschien zit jouw lievelingsgeur er wel tussen. En net zoals bij vele shampoo merken, zijn hier ook conditioner verkrijgbaar. Pak je gelijk de klitten aan en heb je weer heerlijk zijdezacht, glanzend haar.

Probeer vooral het haar om de dag goed te wassen en daarna vooral met rust te laten. Het kan ook helpen om wat vaker buiten te gaan zitten in de zon. Het zonlicht werkt ook positief tegen het verminderen van hoofdroos, het is het proberen waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *