dansen

Natuurlijk, dansen! Lekker bewegen op de muziek van nu. Voor beginnende en gevorderden dansers zijn er allerlei uitdagende lessen die worden aangeboden bij DD Dance Studio. Van klassiek ballet, moderne jazz tot aan streetdance. Voor sommigen is het een hobby, voor anderen een topsport.

Als we ons gaan verdiepen in streetdance, dan hebben we het over de moderne dans van deze tijd. Deze dansvorm is ontstaan op straat, in clubs en op scholen. Het heeft veel weg van hiphop en funkdance. Bij streetdance is het niet nodig om samen met een partner de cursus te volgen. Je danst samen in een groep, op snelle muziek om een flitsende indruk te maken.

Een stoere stijldans
Bij het streetdance maak je losse bewegingen, die luchtig overkomen. Niet te moeilijk, maar wel stoer. Tijdens het dansen is samenwerken erg belangrijk, je maakt namelijk een choreo-grafie met de hele groep.

Uitdagende sport
Plezier staat bovenaan tijdens het streetdance, maar resultaat mag er ook zeker zijn. Het geeft natuurlijk voldoening en je bent tegelijkertijd gezond bezig. Bij streetdance lelystad staat een aangename sfeer en gezelligheid bovenaan. Er wordt zelfs aandacht besteedt aan het anti-pestbeleid. Met professionele, opgeleide docenten haal je het maximale uit jezelf en uit de groep om tot het uiterste te presteren. De groepen worden ingedeeld op leeftijd, zodat je samen met leeftijdgenoten in een groep zit.

De voordelen
Bij het dansen ben je onbewust bezig met het verbeteren van je lichaam, je elimineert vloei en gifstoffen tijdens het zweten, de bloedsomloop wordt geactiveerd. Dat is nog niet alles, je ontmoet nieuwe mensen en verbetert hiermee je sociale contacten. Behalve alle fysieke resultaten, werkt dansen ook positief op je gemoedstoestand. Je bouwt meer zelfrespect op, het verbetert je humeur, vermindert eenzaamheid en schaamte. Genoeg redenen dus om heerlijk de dansvloer op te gaan.

Mocht je interesse zijn gewekt, neem een gratis proefles om te ervaren of streetdance een leuke sport voor jou is. Iedereen is welkom bij dddancestudio!  

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *