Wat de doen in Zeeland bij slecht weer?

Zeeland staat bekend als de provincie met de meeste zonuren. Best een geruststellend idee als u een vakantiehuis of een jaarplaats Zeeland aan de Zeeuwse kust heeft gehuurd. Lekker genieten op een terrasje, wandelen met de voeten door de branding of lekker een dagje luieren op een handdoek aan het strand is voor veel kustliefhebbers de ideale invulling van een strandvakantie.

Maar het kan in Zeeland ook wel eens een dagje minder lekker weer zijn. Gelukkig hoeft u zich ook dan niet te vervelen. Er zijn in Zeeland heel veel plekken waar u zich met of zonder kinderen prima kunt vermaken als het een dagje regent. Wij geven onze top 5!

De vijf leukste binnen activiteiten in Zeeland

1 Arsenaal van Vlissingen

Kinderen die van piraten houden zijn helemaal op hun plek in het Arsenaal. Hier wordt ieder kind voorbereid op het echt piratenleven. Kinderen leren enteren, schieten en een kanon afvuren. Er is een scheepssimulator en een Piratenhol met feestvierende skeletten. Bij het Arsenaal hoort ook een zeeaquarium met haaien, roggen en veel kleurige vissen.

2 Omnium in Goes

Omnium Zeeland in Goes is een subtropisch zwemparadijs én een echt tropisch bos waar bananen en koffiebonen groeien. Het zwembad heeft o.a. een lazy river en twee glijbanen.

3 Indoor speeltuin

Indoorspeeltuin Klok’Uus in ’s Heer Arendskerke (bij Goes) is de ideale dag uit voor gezinnen met kinderen. In deze voormalige boerderij vermaken de kids zich in de grote binnenspeeltuin met loopbruggen, touwenparcours en glijbanen. Voor de ouders is er een gezellig café restaurant. Wordt het toch weer mooi weer, dan kun er hier ook heerlijk buiten gespeeld worden.

4 Deltapark Neeltje Jans

Hier komt u alles te weten over de Deltawerken, het complex van sluizen en dijken dat na de watersnoodramp van 1953 in Zeeland is aangelegd. Neeltje Jans was als werkeiland onderdeel van de Oosterscheldekering. Nu zijn er tentoonstellingen en films te zien over de geschiedenis van de bouw van de Deltawerken. U kunt bovendien de dam bezoeken en zelfs een wandeling maken door het binnenste van de stormvloedkering. Een rondvaart over nationaal park De Oosterscheld maakt het bezoek compleet.

5 Toch naar het strand!

Een dagje met harde wind en regen? Misschien wel de beste reden om toch naar het Zeeuwse strand te gaan. Regenjas aan en genieten van het opspattende water en de wind die in je gezicht blaast. Daarna natuurlijk opwarmen in een van de strandpaviljoens.

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *