Wasmachine kopen? Hier moet op je letten

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe wasmachine te kopen? Als je op zoek bent naar een wasmachine dan merk je al snel dat het assortiment erg uitgebreid is. Bijvoorbeeld verschillen in volume, wasprogramma’s en functies. Dit kan verwarrend zijn. Hieronder vind je enkele tips waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine.

3 soorten wasmachines

Er zijn 3 verschillende soorten wasmachines. Je hebt de keuze uit een voorlader, bovenlader en was-droogcombinatie. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De voorlader is een wasmachine die aan de voorkant gevuld moet worden. Het voordeel van een voorlader is dat je bovenop het apparaat spullen kunt opbergen. Je kunt er zelfs een wasdroger installeren, wat ruimte bespaart. Een voorlader zien we het vaakst in Nederlandse interieurs.

Het tweede type is een bovenlader. De naam spreekt voor zich, maar deze wasmachine wordt aan de bovenzijde van het toestel gevuld. Het voordeel van een bovenlader is dat de wasmachine erg smal is waardoor hij minder ruimte inneemt. Bovendien hoef je niet voorover te buigen als je de was eruit moet halen.

Met de was-droogcombinatie kun je wassen en drogen. Dit bespaart veel ruimte omdat je geen aparte wasdroger hoeft aan te schaffen. De nadelen van de was-droogcombinatie zijn het hogere energieverbruik en de langere was- en droogtijden.

De vulcapaciteit

Tweede tip – kijk naar het vulvolume. De capaciteit geeft aan hoeveel kg wasgoed er in één wasbeurt kan worden opgeborgen. AEG wasmachines hebben een capaciteit van 8 kg. Het is ideaal voor een gezin met één of twee kinderen. Door de wastrommel goed te vullen, bespaar je de meeste energie. Door een wasmachine met de juiste capaciteit te kopen, bespaar je ook meer geld. Dus het is niet hoe meer hoe beter.

Energiezuinig

AEG wasmachines zijn zeer energiezuinig, voldoen aan de A +++ klasse en zorgen voor minimale slijtage door ze grondig te wassen met de minste verspilling van tijd, water en energie. Hierdoor blijft je kleding het mooist. Zelfs na het wassen. Kijk op Eldi.be voor een ruim aanbod aan wasmachines van AEG.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *