Wanneer moet je je zwembad zomer klaar maken?

Het is in Nederland natuurlijk altijd gokken wanneer het nu mooi weer wordt. Over het algemeen raden wij aan om al in april jouw zwembad op te zetten of zomer klaar te maken. Wanneer je het zwembad na de winter weer open maakt, is het natuurlijk behoorlijk vuil. Volg ons stappenplan om jouw zwembad weer netjes in orde te maken voor de zomer:

  1. Verwijder het winterzeil en leg deze uit in de zon, zodat die kan drogen. Rol vervolgens het zeil op als deze droog is.
  2. Haal het grofste vuil uit het zwembad. Denk hierbij aan grote bladeren en grof vuil.
  3. Verwijder alle pluggen uit het zwembad die de leidingen afsluiten, zodat deze weer open zijn.
  4. Maak het zwembad schoon met een speciale stofzuiger en maak de randen ook schoon.
  5. Zet de filter aan, zodat het zwembad weer schoon gefilterd wordt. Dit kan enkele weken duren, afhankelijk van de grote van het zwembad. Daarnaast moet je het zwembad in de tussentijd ook regelmatig stofzuigen, om het grotere vuil eruit te verwijderen.

Als je geen ingegraven zwembad hebt, maar een staand zwembad, moet je deze uiteraard weer opzetten. Een nadeel van een staand zwembad, is dat deze vaak sneller afkoelt. Gebruik daarom een zwembadoverkapping, om de warmte binnen de koepel te houden. Deze overkappingen zijn eenvoudig en snel te bestellen bij Sunnytent. Ze zijn niet alleen in Nederland verkrijgbaar, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Belgiƫ, Engeland, Zweden en Oost-Europese landen. Door de overkapping blijft het zwembad mooi op temperatuur en kun je er langer van genieten. Een eenvoudige, maar ideale oplossing!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *