Waarom vegan beautyproducten kopen?

Het is een bekend feit dat veganisme een steeds populairdere trend is in Millenials, en alleen de laatste jaren blijft groeien. Het is geen verrassing dat veel bedrijven op deze nieuwe trend zullen beginnen te springen, inclusief de make-up industrie. U bent misschien vertrouwd met deze nieuwe zinnen, “veganistisch” of “wreedheidsvrij” in cosmetica, maar u weet misschien niet precies wat ze betekenen. Wat is het verschil tussen gewone verzorging en veganistische verzorging? En wat is het voordeel van het kopen van deze nieuwe producten?

Wat betekent het als een product “veganistisch” is? Veganistische make-up is per definitie een product dat geen dierlijke ingrediënten of van dieren afkomstige ingrediënten bevat. Dit betekent bijvoorbeeld dat het product vrij is van zaken als: honing, bijenwas, collageen, gelatine, cholesterol en andere zaken. Normaal gesproken zullen reguliere producten dierlijke bijproducten en diverse chemicaliën gebruiken in hun formules. Dit geldt niet voor veganistische beautyproducten. Daarom zou veganistische verzorging zachter en veiliger zijn dan gewone producten, waarbij niet alleen dierlijke bijproducten, maar ook schadelijke chemicaliën, metalen en andere schadelijke stoffen buiten beschouwing worden gelaten.

Omdat niet alle merken verzekerd zijn van betrouwbare vegan producten, is het aanbevolen bij een lokale vegan shop uw producten aan te kopen. Bij webshop Veganly vind je een groot assortiment aan vegan verzorgingsproducten; van vegan shampoo en conditioner, vegan bodyscrub tot een wonderlijke vegan bodyzalf.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *