Waarom u meer slimme stekkers in huis nodig heeft

Slimme stekkers behoren tot de minst dure en populairste smarthome-apparaten op de markt. Het beste van alles is dat ze boordevol potentieel zitten: ze kunnen uw “domme” producten onmiddellijk slim maken. U hoeft niet eens een smarthome-systeem te hebben om ze te gebruiken.

Om uw apparaten “slim” te maken met een slimme stekker, moet u ervoor zorgen dat de apparaten op een stopcontact zijn aangesloten en dat ze een fysieke aan / uit-schakelaar hebben. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw koffiezetapparaat ’s ochtends automatisch een vers kopje voor u maakt, moet het een fysieke schakelaar hebben.

Functies op slimme stekkers omvatten ook spraakassistentbediening met Google Assistant en Alexa.

Naast het in- en uitschakelen van lampen, zijn er veel creatieve toepassingen voor slimme stekkers – hier zijn een paar van onze favorieten.

Kook het avondeten terwijl u aan het werk bent

Fans van het koken met Instant Pot of Crockpot zullen slimme stekkers uitermate handig vinden om hun maaltijden te timen. Met deze combinatie is het gemakkelijk om het diner op tafel te zetten zodra je thuiskomt van je werk.

Voeg gewoon de ingrediënten toe voordat u het huis verlaat en activeer de snelkookpan op afstand om ervoor te zorgen dat deze op het gewenste tijdstip klaar is.

Probeer deze Yonomi “Kook” -routine:

Schakel de slimme stekker in om de crockpot om 15.00 uur in te schakelen

Keuken Sonos One speelt Sonos Favoriet “BBC Radio 1” om 18.00 uur

Apparaten die je nodig hebt: Sonos-luidspreker, slimme stekker van TP-Link of Wemo

Verwarm je kamer voor

Als u in de winter een conventionele kachel gebruikt om uw kamer te verwarmen, is een slimme stekker de gemakkelijkste manier om deze te bedienen. Met een slimme stekker kun je de verwarming op afstand in- of uitschakelen, wat betekent dat je kamer warm zal zijn als je thuiskomt en je kunt er zeker van zijn dat hij niet draait als je weg bent.

Probeer deze Yonomi-bedtijdroutine:

Dim slaapkamerverlichting tot 25% warm geel licht

Speel de White Noise-afspeellijst af op Sonos Play: 1

Schakel de slimme stekker in om de verwarming om 19.00 uur te activeren

Apparaten die je nodig hebt: Sonos-luidspreker, slimme stekker van TP-Link of Wemo, LIFX of Philips Hue-gloeilampen

Bedien de entertainmentapparaten van uw kinderen

Als de speelkamer volledig is gevuld met gameconsoles en een tv, wilt u er waarschijnlijk voor zorgen dat uw kinderen niet te veel schermtijd krijgen.

Slimme stekkers kunnen helpen bij het stellen van grenzen aan deze entertainmentsystemen. Plaats er gewoon een tussen de apparaten en het stopcontact en stel de timer in om ze uit te schakelen wanneer u maar wilt.

U kunt ook een ‘power down’-routine instellen op de Yonomi-app.

Probeer deze Yonomi “Power Down” -routine:

Dim de woonkamerverlichting tot 20% warm geel licht

Smart plug schakelt de tv om 21.00 uur uit

Apparaten die je nodig hebt: slimme stekker van TP-Link of Wemo, LIFX of Philips Hue-gloeilampen

Maak uw koffiezetapparaat slim

Op een drukke doordeweekse dag of een luie weekendochtend blijft één ding hetzelfde: koffie is essentieel. Zou het niet fijn zijn als er elke dag een vers kopje in de keuken stond te wachten?

Natuurlijk kun je slimme waterkokers kopen met Wi-Fi-functies en ingebouwde stemassistenten, maar ze zijn duur. Als je een koffiezetapparaat of waterkoker met een aan / uit-schakelaar hebt, zet hem dan gewoon aan met een slimme stekker en doe het zelf.

Sluit het koffiezetapparaat of de waterkoker aan op de slimme stekker, zet de stekker uit, vul het koffiezetapparaat met water en zet de schakelaar van het koffiezetapparaat aan. Als je klaar bent om koffie te zetten, activeer je de slimme stekker om in te schakelen met de smartphone-app of spraakassistent. U kunt ook een schema instellen in de app van de slimme stekker of via een Yonomi-routine.

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *