Veel mensen zijn niet op de hoogte van de voordelen van lijnzaad, Vrouwenstijl ging voor je op onderzoek uit. Lijnzaad verkrijg je van vlas. Het zijn vrij kleine zaden met een bittere smaak en nootachtige bite. Dit maakt ze erg functioneel om toe te voegen aan maaltijden als een salade, smoothie of pap. Daarnaast kun je ze ook goed toevoegen bij het bakken van brood of koekjes.

Superfood

Lijnzaad is volgens veel liefhebbers een echte superfood, lijnzaad daarom ook als supplement verkrijgbaar is. Dit komt omdat de zaden veel alfa-linoleenzuur bevatten. Dit kan ook wel gezien worden als een omega 3 vetzuur dat erg belangrijk is voor je bloedvaten en natuurlijk je hart. Ook beschikt lijnzaad over een hoeveelheid magnesium, kalium, zink, calcium en vitamine B1 en B2.

Stoelgang

Daarnaast wordt lijnzaad veel in gebruik genomen voor het beteren van de stoelgang. Lijnzaad zorgt voor een meer verzadigd gevoel, dit komt omdat de zaden zich in je darm volzuigen met vocht, hierdoor wordt je darmpassage weer gestimuleerd. Daarnaast beschikt lijnzaad ook over een reinigende werking voor je darmen. Niet alleen de grotere zaden zijn goed voor je, de kleine zaadjes beschikken ook nog eens over polyfenolen die rijk zijn aan antioxidanten. Daarnaast beperkt lijnzaad het risico op bloedsuikerschommelingen, dat komt door het feit dat lijnzaad de opname van suiker in het bloed verminderd.

Gebroken of supplement

Om de optimale werking van lijnzaad te bevorderen, kun je de zaden het beste gebroken, in de vorm van een supplement of olie kopen. De hele zaden worden namelijk niet verteerd en verlaten je lijf daarom weer in zijn geheel. Je kunt lijnzaden ook zelf breken met bijvoorbeeld een keukenmachine.

Bewaren

Wil je lijnzaad kopen, dan kun je het beste een goed plekje uitzoeken in je kast. Het is namelijk beter dat lijnzaad niet te warm wordt. Er kunnen dan voedingsstoffen verloren gaan. Voor lijnzaad in de vorm van een supplement is dit ook verstandig om te doen. lijnzaad olie kun je het beste op een koele maar droge plek bewaren.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *