Waarom een baby nest essentieel is op je geboortelijst

Babynesten zijn de laatste jaren echt populair geworden. In bijna elke kinderkamer vind je er een. Maar waarom is zo’n knus nest voor jou baby een echte must have?

Allereerst zorgt het baby nest ervoor dat uw pasgeborene zich veilig en geborgen voelt. Dankzij de ovale vorm met opstaande randen, voelt je pasgeboren baby zich hetzelfde als in de baarmoeder, die hem de eerste 9 maanden van zijn leven omringde. Het zal hem of haar ontspannen doen voelen en hopelijk zal hij/zij er veel dutjes in doen!

Een babynest is ook een zeer praktisch item als je nadenkt over wat je op je geboortelijst wilt zetten, of als cadeau bij je babyshower. Omdat het eigenlijk de perfecte slaapplaats is tijdens de eerste maanden van het leven van je baby. Het is bovendien licht en draagbaar en je kunt de favoriete plek van je baby overal mee naar toe nemen. Door de mooie reistas die je bij een babynestje ontvangt, kun je deze eenvoudig en snel meenemen. Geen reiswiegjes meer om met je mee te slepen, want je hebt een veilig babynestje dat de ideale speeltuin en slaapplaats wordt tijdens de eerste maanden van het leven van je baby.

Maar hoe zit het met de veiligheid van zo’n babynest?

Als we je wat advies kunnen geven bij het kiezen van een baby cocoon voor je baby, dan raden we je echt aan om naar de verschillende delen van zo’n babynest te kijken. Zijn er koorden die je baby kunnen verwonden? Zijn de randen dik, met een vouw in de buurt van de matras? Is het materiaal niet Oekotex-gecertificeerd? Dan moet je verder kijken. Omdat al die elementen veiligheidsrisico’s zijn die u liever niet met uw baby neemt.

Een baby cocoon in allerlei kleuren en printjes

Tegenwoordig is er een groot aanbod aan baby nestjes. Je vindt op internet heel veel verschillende kleuren en printjes. Je hebt tegenwoordig zelfs baby cocoons die je om kunt draaien, zodat de ene dag de ene kleur zichtbaar is en de andere dag de andere kleur. Een echt essentieel item dus voor op de geboortelijst van je baby.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *