Waar moet je op letten bij de aanschaf van een bedrijfsprinter?

Hier zijn de belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen welke nieuwe bedrijfsprinter moet worden aangeschaft:

Laser of inkjet?

Dit is een veel voorkomende vraag die onvermijdelijk naar voren komt bij de aankoop van een nieuwe bedrijfsprinter. Elk type printer heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. In het algemeen geldt dat als een bedrijf vooral documenten print en de kosten voor het vervangen van cartridges lager wil houden, het bedrijf moet kiezen voor een laserprinter. Echter, een inkjet kan de betere keuze zijn als ze de meest kleurrijke, beste kwaliteit afbeeldingen willen printen.

Hoe snel moet een printer zijn?

De pagina’s per minuut van de geselecteerde multifunctionele printer is een zeer belangrijke functie om rekening mee te houden. Sommige printers zijn ontworpen voor het printen van lage tot gemiddelde volumes, terwijl andere zijn ontworpen om bij te blijven bij gebruikers met een hoog volume. Teamleiders moeten rekening houden met de gebruikspatronen van hun team en dan op zoek gaan naar een printer die aan hun behoeften kan voldoen.

Kunnen printers verbinding maken met andere apparaten?

De meeste bedrijven zijn al lang voorbij het tijdperk waarin printers gewoon met computers in het netwerk moesten communiceren om hun werk te kunnen doen. Nu moeten werknemers in staat zijn om te printen vanaf hun smartphones en tablets. Het aansluiten en gebruiken van deze apparaten moet snel en eenvoudig zijn. Zodra de apparaten zijn aangesloten, kunnen medewerkers vanaf elk apparaat printen, ongeacht waar ze zich bevinden.

Reputatie van het merk

Er zijn een aantal fabrikanten beschikbaar, maar niet alle merken zijn hetzelfde. Neem de tijd om de beschikbare opties te onderzoeken voordat u een aankoop doet. Gerenommeerde dealers zullen bekende merken met een sterke reputatie op het gebied van kwaliteit verkopen.

Wat is de maandelijkse werklast van de printer?

De duty cycle is een term die vaak wordt gebruikt bij het winkelen voor een nieuwe bedrijfsprinter. Dit verwijst naar het aantal pagina’s dat een printer realistisch gezien een maand lang kan verwerken. Naast de pagina’s per minuut moet de nieuwe printer klaar zijn om het maandelijkse printvolume van een snel werkend kantoor aan te kunnen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *