Waar moet je aan denken bij het inrichten van een nieuwe tuin?

Het inrichten van een nieuwe tuin is erg leuk. Je kan alle inspiratie die je de afgelopen tijd opgedaan hebt verwerken in je eigen ontwerp. Zo maak je van je tuin een persoonlijke plek die helemaal bij jou past. Ideaal om tot rust te komen, of juist als plek om je kinderen te laten spelen. Toch komt er vaak meer bij kijken dan men denkt. Om die reden vertellen we in dit artikel waar je aan moet denken bij het inrichten van een nieuwe tuin.

Meubels

Bij het inrichten van een tuin denken de meeste mensen natuurlijk meteen aan nieuwe tuinmeubels. Die ene leuke loungeset, eethoek of bistroset waar je met je vrienden in de zomer kan chillen. Denk hierbij goed na wat je nodig hebt. Gebruik je de tuin veel om met je hele familie of vriendengroep te eten, koop dan een grote eettafel met veel stoelen. Gebruik je de tuin meer om te loungen en een drankje te doen met een aantal vrienden? Ga dan voor een leuke loungeset.

Beplanting

De beplanting bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van de tuin. De bomen, planten en bloemen je plaatst bepalen in grote mate de kleurstelling en indeling. Stem deze dus goed op elkaar af en houd hierbij ook rekening met de kleuren van andere elementen binnen je tuin.

Omheining

De omheining van (en binnen) je tuin is ontzettend belangrijk. Het bakent jouw gebied af, zorgt voor privacy en zorgt ervoor dat kleine kinderen of huisdieren niet weglopen. Het is van belang dat je dit afstemt op het gebruik ervan. Zo is een schutting goed voor je privacy, maar is dit niet erg handig om verschillende gedeeltes binnen je tuin af te splitsen. Als je een omheining gebruikt moet je ook een goede poort hebben om binnen te komen. Zorg ervoor dat deze ook altijd bij de omheining past. Bij een houten hek, is het dus ook het beste om een houten poort te plaatsen.

Bestrating

De bestrating binnen je tuin is ook ontzettend belangrijk. Natuurlijk gebruik je dit om over te lopen, maar het drukt ook een stempel op de uitstraling van je tuin. Grote tegels zijn hierin erg mooi, maar zijn qua prijskaartje vaak ook wat duurder. Stem hierin ook af op het thema van de rest van je tuin.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *