sportmotivatie

Je komt net thuis van werk, en dan zie je die sportschoenen in het hoekje staan en denk je, oh het is ondertussen alweer drie weken geleden, vanavond moet ik naar de sportschool. Waarom moeten we dat altijd van onszelf?

Met sporten is het zo, dat we niet moeten maar willen. Zodra sporten van willen naar moeten gaat, dan gaat het fout. Dan krijgen we geen zin meer, en gaan we het alleen maar zoveel mogelijk proberen uit te stellen. Je komt terecht in een negatieve spiraal, waar je ook zo snel mogelijk weer uit moet.

Wil je echt door?

Denk daar over na, als je echt niet wil, dan zeg je gewoon je abonnement op. Het is ten eerste het meest belangrijk dat je naar jezelf luistert, en dan pas kijkt naar andere dingen. Denk je, ja eigenlijk wil ik nog wel sporten, dan ga je gewoon, maar als je echt niet wil, dan kan je net zo goed je abonnement opzeggen, want anders is het zonde van je geld.

Heb je besloten dat je het toch nog een kans wil wagen, ga er dan ook voor. Praat er desnoods met een trainer op de sportschool over dat je last hebt van weinig motivatie, misschien kan hij een nieuw schema met je doorspreken zodat je weer nieuwe apparaten ontdekt.

Waarvoor sport je eigenlijk?

Ga ook bij jezelf na, waarvoor sport ik eigenlijk? Wil ik beter in mijn vel zitten? Om af te vallen? Om zelfvertrouwen te krijgen? Waarom sport ik? Vraag dit aan jezelf en kijk wat je daarvan vindt. Wanneer je daar antwoord op heb gegeven, kijk naar een sport die daar bij past. Bijvoorbeeld als je sport om zelfvertrouwen te krijgen, misschien moet je dan gaan boxen.  Gooi die remmen los, en ga lekker boxen!

De conclusie is dat het het belangrijkst is dat je naar jezelf luistert. Alleen jij weet het juiste antwoord. En geloof me, als je stopt kun je altijd over een maand of twee weer starten ­čśŐ!

Voor meer leuke blogs kijk je op vrouwentotaal.nl!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *