Waar in Nederland drink je de lekkerste koffie?

Over de hele wereld wordt er gemiddeld 2,25 miljard kopjes koffie per dag gedronken. Nederland staat zelfs in de top 5 van meeste koffiedrinkers ter wereld. Het is dan ook echt een must om op zoek te gaan naar een goed koffietentje tijdens een dagje uit of op vakantie. Vind je die niet of valt de koffie toch tegen, dan is dat een enorme tegenvaller. Daarom hebben we voor jou de beste koffietentjes van Nederland opgezocht. Zo hoef je niet langer urenlang research te doen en weet je zeker dat je kan genieten van een heerlijk kopje koffie. We lichten drie grote steden uit, namelijk Amsterdam, Utrecht

De leukste weetjes over koffie

Eén van de leukste weetjes die bijna niemand kent is dat koffiebonen eigenlijk geen bonen zijn, maar rode vruchten. De koffieboon is de pit van de vrucht. Wist je bijvoorbeeld dat de gehele koffieproductie slechts van twee soorten koffieplanten komt? Dit is de Arabica en Robusta. De Arabica koffiebonen bevatten 50% minder cafeïne dan de Robusta koffiebonen. Een ander leuk weetje: koffie stimuleert je bloedsomloop en helpt je zelfs om vet te verbranden.

Amsterdam

Vooral in de grotere steden vind je op iedere hoek van de straat wel een koffietentje. Door het ruime aanbod is het lastig te bepalen waar jij kan genieten van een lekker kopje verse koffie. Niemand wil tijd spenderen aan het drinken van slechte koffie. We lichten eerst een paar goede koffietentjes uit in onze hoofdstad. Voornamelijk in Amsterdam West ben je op de juiste plek voor lekkere koffie. Niet alleen de koffiesmaak, maar ook de beleving speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een koffiebar. Ga je voor koffiekwaliteit, dan ben je bij espressobar Fuku aan het juiste adres voor zuivere koffie. De kleine, knusse koffiebar Trakteren ligt in de buurt van het Vondelpark. Geniet van goede koffie en van elkaar. Wie trakteer jij binnenkort? Op zoek naar een relaxte en rustige plek in hartje Amsterdam? Loop dan naar Humming Bird in de drukke Spuistraat. Naast koffie, ook zin in een goed ontbijt, lunch, gebak of cake? Breng dan een bezoekje aan de houten bar Monks Coffee Roasters.

Utrecht

Eén van de leukste steden van Nederland en centraal gelegen is Utrecht. De grote stad staat bekend om zijn mooie grachten, prachtige huisjes, lekker eten en drinken. Ook hier vind je lekkere koffie en we lichten een aantal populaire koffietentjes uit. Bij Cupp kan je verschillende soorten koffie proeven. De eigenaar heeft jarenlang ervaring en dat proef je. Ook worden er ontbijt- en lunchgerechten geserveerd. Ga jij graag in gesprek met een ervaren barista die adviezen geeft over verschillende koffies? Ga dan eens langs bij Ohøj, waar je kan genieten van de beste cappuccino en espresso. ’t Koffieboontje: een koffiebar in het centrum waar alles draait om gastvrijheid. De eigenaren vinden het belangrijk dat iedereen zich hier welkom voelt. De sfeervolle inrichting en de goede koffie dragen hier zeker aan bij.

Nijmegen

Ondanks dat je hier een stuk minder koffiebars vindt dan in Amsterdam of Utrecht, heeft Nijmegen een aantal zeer goede koffiebars. De koffiebar First Things First met open branderij bevindt zich buiten het centrum. Bij deze specialty coffee bar maak je kennis met de hoogste kwaliteit koffie in een huiselijke en industriële sfeer. Gesha is een nieuwe espressobar in een Boho-Chic stijl. In de zomer kan je aan de haven genieten van jouw koffie. Het laatste koffietentje wat zeker een bezoekje waar is, is PUCK specialty coffee. Tijdens een momentje voor jezelf vertellen de barista’s je graag alles over hun koffie.

Welke rol spelen mokken bij de koffiebeleving?

Koffiebeleving is een trend die steeds belangrijker wordt. Het gaat tegenwoordig niet meer alleen om de koffie zelf. Er wordt steeds vaker de tijd genomen om bewust te genieten van koffie. Hierbij draait het om de geur, uiterlijk, de manier van serveren, koffiemachines en de sfeer in de koffiebar. De manier van serveren speelt een belangrijke rol omdat in de horeca dagelijks veel bakjes koffie gedronken worden. Hoe serveer jij de koffie? Serveer de koffie in een simpele mok of op een koffieplateau met leuke accessoires. Laat de mokken bedrukken met het logo of de naam van je koffietentje. Dit geeft uitstraling, maar draagt ook op een positieve manier bij aan de naamsbekendheid. Naast mokken, kan je bijvoorbeeld ook ander servies, keukenaccessoires en pennen bedrukken en inzetten als promotiemateriaal voor jouw horecaonderneming.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *