Voorkom ongewenste katten in uw huis

Zijn kattenluiken een goed idee? Ja, kattenluiken zijn een goed idee, maar de meningen zijn hierover verdeeld. Vanzelfsprekend geeft het kattenluik uw kat gemakkelijke toegang tot het buitenleven. Als het kattenluik met chip geactiveerd is, moet dit voorkomen dat andere katten uw huis binnenkomen. Als het niet door microchip wordt geactiveerd, kunnen andere zwervende katten van buitenaf mogelijk uw huis binnenkomen.

Zodra dit gebeurt, is uw kat – laten we hem de residente kat noemen – alert. Hij is alert op een indringer die zijn grondgebied betreedt. De vreemde kat kan heel goed het voedsel van uw kat eten, het strooisel van uw kat gebruiken en al het andere dat hij wenst te doen. Afhankelijk van de persoonlijkheid van je kat kan de reactie van je kat alles zijn tussen terreur of een gelegenheid voor een smerig gevecht om zijn territorium te verdedigen.

De indringer kan urine in uw huis spuiten om territorium te markeren om het te claimen als het zijne of omgekeerd kan uw kat hetzelfde doen om het punt te maken dat het territorium van hem is. De inwonende kat kan angstig worden en poepen op je bed. Klinkt grof maar soms angstige of gestreste katten doen dit.

Er is nog een ander probleem dat volgens mij het vermelden waard is. Kattenluiken kunnen een beveiligingsprobleem zijn. Als het kattenluik zich in een achterdeur bevindt, wat de meest typische positie is, en als de huiseigenaar de sleutel van de achterdeur in het slot aan de binnenkant laat, dan heeft een inbreker toegang tot de sleutel en kan deze gebruiken om de sleutel te openen achterdeur. Zelfs als de sleutel zich niet in de achterdeur bevindt, maar ergens in de buurt, heeft de inbreker er nog steeds toegang toe met behulp van een lange stok of een ander apparaat.

Kortom, kattenluiken zijn ongetwijfeld een goed idee. Ze worden wereldwijd gebruikt met groot succes. Er zijn toevallig enkele nadelen zoals hierboven vermeld.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *