Om in het voorjaar te kunnen genieten van mooie kleuren in je tuin kun je voorjaarsbloeiende planten plaatsen. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten voorjaarsbloeiers die er zijn.

Vaste planten

Er zijn veel verschillende soorten vaste planten verkrijgbaar die in het voorjaar bloeien. Zo is vrouwenmantel een mooie vaste plant met geelgroene kleuren. Of kies voor de primula, een weelderig bloeiende plant verkrijgbaar in opvallende kleuren. Maar ook het Amerikaans vergeet-mij-nietje is een aanwinst voor je tuin met de schitterende blauwe bloemen. En zo zijn er dus nog vele andere soorten vaste planten die in het voorjaar tot bloei komen. En dan nog een tip: combineer voorjaarsbloeiende vaste planten met bladverliezende struiken, je kunt dan genieten van de bloeiende plant wanneer de struik nog geen blad heeft en nadat de plant is uitgebloeid neemt de struik het over.

Struiken

Er zijn ook genoeg struiken te vinden die bloeien in het voorjaar. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk wel de rododendron, met schitterende bloemen in veel verschillende kleuren zoals geel, rood, wit, roze of paars. Maar ook het Chinees klokje met zijn knalgele bloemen of de appelbes met de witte bloesem zijn een echte aanwinst in je tuin.

Bomen

Bloeiende bomen zijn een opvallende verschijning in je tuin, zeker in het vroege voorjaar wanneer er nog weinig andere kleur te bekennen is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de sierkers, die in veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is. Of de magnolia, welke je zowel kunt kopen als voorjaarsbloeiende struik of boom, met zijn grote klokvormige bloemen in vele kleuren.

Voorjaarsbloeiende bollen

Bloembollen die in het voorjaar uitkomen en bloeien plant je in de herfst, net voordat de echte kou begint en het gaat vriezen. Enkele bekende voorjaarsbloeiende bollen zijn krokussen, tulpen, hyacinten, sneeuwklokjes, blauwe druifjes en narcissen. Door deze in het najaar in je borders en perken te planten, kun je in het voorjaar genieten van de prachtige kleuren. En wanneer je meerdere soorten en kleuren met elkaar combineert, wordt het helemaal een prachtig gezicht.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.