Voetballen worden door vele kinderen gedaan en het is ook gewoon heel leuk om te doen. Sowieso kijkt iedereen graag naar het voetbal wanneer er weer een Europees kampioenschap of een Wereld kampioenschap is. Hoe leuk is het dat iedereen dan bij elkaar komt en één of twee teams toe juicht. Daarnaast zie je in de lente en zomer veel kinderen in hun vrije tijd voetballen en sommigen spelen niet mee in een team, maar vinden het wel leuk om met vrienden een beetje te voetballen. Het is niet alleen goed voor je kind, maar jouw familie heeft er ook baat bij. Bijvoorbeeld:

  • Het bevordert de familieband
  • Verhoogt focus en aandacht
  • Helpt kinderen te leren over andere landen over de gehele wereld
  • Verbetert sociale verbindingen en interacties
  • Zorgt voor vriendschappelijk concurrentie

Naast de sport zelf heb je ook verschillende voetbalkampen waar jij jouw dochter of zoon voor op kan geven. Kunnen ze extra tijd besteden aan het voetbal en het perfectioneren van hun schot bijvoorbeeld. Hartstikke leuk en ze zijn met vriendjes. Wat zijn dan nog meer voordelen?

Helpt kinderen om fit en gezond te blijven

Voetballen is een geweldige oefening die de cardiovasculaire gezondheid, coördinatie, kracht en flexibiliteit verbetert.

Betrekt teamwork

Voetbalspelers moeten als een team samenwerken om succesvol te zijn. Teamwork is een vaardigheid die nodig is om succesvol te zijn op school, werk en in het gezin.

Verbetert de grove motoriek

Dit is vooral belangrijk voor kinderen die zwak zijn op dit gebied. Het helpt de kernspieren te versterken, waardoor kinderen lichamelijk actiever zijn en dus gezonder.

Verhoogt het zelfvertrouwen en zelfrespect

Door een sport te beoefenen, zoals voetbal, krijgen kinderen meer zelfvertrouwen. Ze worden comfortabeler om nieuwe dingen te leren en voor een menigte op te treden. Natuurlijk helpt een doelpunt ook!

Verhoogt sociale interacties

Aangezien voetbal een teamsport is, moeten spelers op verschillende manieren leren communiceren. Spelers moeten ook leren samen te werken en effectief communiceren om succesvol te zijn.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *