Voordelen van rijstpapier en weinig rijstpapierrecepten die je moet proberen

Zuid-Aziatisch eten is smaakvol en gezond. Loempia’s worden gefrituurd met geraffineerde bloem. Vietnamese en Thaise zomerrolletjes zijn verpakt in rijstpapier. Er worden geen conserveringsmiddelen aan de vulling toegevoegd. Rijstpapier wordt droog verkocht, dus het is lang houdbaar en na wat voorbereidend werk gemakkelijk te gebruiken. Als je rijstpapier gebruikt in plaats van geraffineerd meel, dat veel calorieën bevat, kun je genieten van loempia’s zonder je schuldig te voelen. Rijstpapierrollen zijn gezond om te eten, omdat de dunne vellen je niet slaperig maken of je maag zwaar belasten. Het is geweldig als lunchsnack of zelfs als maaltijd om onderweg te eten.

Andere geweldige voordelen van rijstpapierrollen

Rijstpapierrollen bevatten vaak eiwitten. Eiwitten zorgen er voor dat je je voller voelt met minder voedsel, waardoor je minder snel te veel eet. Doordat je minder eet, krijg je minder calorieën binnen, waardoor de kans kleiner wordt dat je aankomt. Verder geldt: hoe meer groenten erin zitten, hoe meer vezels en voedingsstoffen het bevat, en hoe minder koolhydraten. Een vezelrijk dieet kan je helpen gewicht te verliezen, omdat je je dan verzadigder voelt met minder voedsel. Het kan je ook helpen je cholesterol en bloedsuikerspiegel te verlagen. Ten slotte, als je van alle voordelen van rijstpapierrollen wilt genieten, kun je ze kopen in Aziatische winkels of andere online winkels.

De beste recepten voor rijstpapierrollen

Er zijn veel varianten of rijstpapierrollen die je kunt maken. Zo zijn er bijvoorbeeld Vietnamese Summer Rolls, Thai Summer Rolls en Crispy Rice Paper Loempia’s. In Vietnam worden Vietnamese Summer Rolls geserveerd als koude hapjes. Ze zijn gevuld met vers gesneden groenten en rijst en worden geserveerd met een dipsaus. Daarnaast worden de mooie en smakelijke Thai Summer Rolls gemaakt met geraspte groenten die eerst worden verpakt in boerenkoolbladeren. Ze bevatten vaak ook zoete meloen en rijstnoedels. Wanneer ze worden gedompeld in Thaise pindasaus, vormen ze een echt geweldig gerecht. Krokante loempia’s van rijstpapier zijn hartige broodjes die worden gevuld met kool en andere groenten en vervolgens worden gebakken of gefrituurd tot ze knapperig zijn. Sommige Chinese recepten gebruiken een deegkorst gemaakt van tarwebloem, maar ze kunnen ook gemaakt worden met rijstpapier.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.