Een koolhydraatarm dieet volledig met alleen maar koolhydraatarme producten eten kan soms lastig zijn. Je weet niet altijd waar wel of niet koolhydraten inzitten. Gelukkig hebben wij een paar tips voor lekkere koolhydraatarme producten voor je. Zo kun je bijvoorbeeld nog lekker veel vleesproducten blijven eten zoals eend, kip, rundsvlees en varkensvlees. Ook vis zoals forel, haring, tonijn en zalm kun je nog lekker blijven eten. Hier zitten geen koolhydraten in.

Ook kun je vrijwel alle groentes en fruit blijven eten, behalve aardappelen. Je kunt bijvoorbeeld lekkere asperges of broccoli klaarmaken of rijst vervangen met bloemkool rijst. Lekker zoet fruit zoals bosfruit, aardbeien en mandarijnen zijn ook altijd goed voor je en koolhydraatarm. Veel zuivel is ook nog te eten met een koolhydraatarm dieet. Wij raden vooral hüttenkäse en kwark of Griekse yoghurt aan. Er zijn nog veel meer producten koolhydraatarm.

Voordelen van koolhydraatarm eten

Er zitten veel voordelen aan koolhydraatarm eten. Zo zul je snel vol zitten en ook minder snel honger krijgen. Je eet namelijk met een koolhydraatarm dieet veel eiwitten en hier ga je vol van zitten. Hier krijg je ook veel energie van. Daarnaast behoud je hierdoor ook makkelijk de spiermassa. Dat is vooral fijn als je graag wilt afvallen, maar ook je spieren getraind wilt houden. Nadelen kunnen wel zijn dat je bepaalde vitamines en voedingsstoffen mist. Probeer hier altijd op te letten en ze eventueel aan te vullen met vitamines of van tijd tot tijd een lekkere boterham.

Ons favoriete koolhydraatarme recept: knolselderij puree

Koolhydraatarm gaan eten kan lastig zijn, maar gelukkig zijn er veel vervangers zoals bloemkool rijst die het een stuk makkelijker maken. Een van onze favoriete koolhydraatarme recepten is dan ook knolselderij puree. Hiermee maak je dus een heerlijke romige puree, maar dan niet van aardappelen. In aardappelen zitten namelijk veel koolhydraten. Gelukkig is de knolselderij puree een waardige vervanger en kun je alsnog genieten van een romige puree.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *