Voor welke leeftijd is een Wobbel geschikt?

Een Wobbel of een Wobbel plank is eigenlijk een gebogen houten plank en staat ook wel bekend als een balansbord. Echter is het veel meer dan een balansbord. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hun fantasie op een Wobbel loslaten en het hierdoor gebruiken als een tafeltje, brug, glijbaan en meer!

Een Wobbel is speelgoed voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Iedere leeftijdscategorie speelt er op zijn of haar eigen manier mee. Het prikkelt namelijk de fantasie bij iedereen. Kinderen kjunnen het zien als een schommel, een brug, een hut of een voetbaldoel. Volwassenen kunnen het gebruiken als een fitness apparaat. Je kunt er namelijk hele goede oefeningen op doen die je balans en core versterken. Daarnaast blijf je er ook erg flexibel door. Er bestaan zelfs Wobbel work-outs bij sportscholen.

Er zijn diverse soorten Wobbel planken te koop. Zo is de zonder onderbescherming en de Wobbel met vilt geschikt vanaf 0 maanden. De Wobbel met kruk is geschikt vanaf 3 jaar. Daarnaast kan de Wobbel starter een maximumgewicht aan van 100 kilo. De Wobbel Original, de Wobbel Pro, de Wobbel XL en de Wobbel 360 zijn gekeurd tot een maximaal gewicht van 200 kg.

De verschillende soorten Wobbels

De Wobbel Starter is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten. Hij is extra stevig voor de wiebelige beentjes en voor lichte armpjes. Daarnaast is dit balansbord minder gebogen dan andere Wobbels, waardoor het ideaal is voor kleine kinderen.

De Wobbel Pro is een goedkopere variant van de Wobbel Original. Dit komt doordat het gemaakt is van persvilt in plaats van wolvilt.

De Wobbel Original is het standaardmodel van dit merk. Het is geschikt voor alle leeftijden en verkrijgbaar in allerlei stijlen. Je kunt het zelf geheel naar eigen wens samenstellen.

De Wobbel XL is de grote broer van de Wobbel Original en de Pro. Hij is dan ook een stuk groter en daarmee geschikt voor de wat grotere kinderen en volwassenen.

De Wobbel 360 is een ronde Wobbel en dus heel anders dan de andere Wobbel planken.

Wil je ook een Wobbel kopen? Bekijk dan eens de website van Meervoorkinderen.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *