Wat is er lekkerder dan een heerlijk koel ijsje op een warme dag? Of gewoon als toetje om de maaltijd helemaal af te maken? Bijna iedereen houdt af en toe wel van een ijsje.

Tegenwoordig komen er steeds meer bijzondere ijssoorten op de markt. Van veganistisch en biologisch verantwoord ijs tot aan de meest exotische smaken schepijs. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het wordt op de markt gebracht. Als echte ijsliefhebber wil je natuurlijk alles een keer proberen. Maar wat zijn nou de meest bijzondere vegan ijssoorten?

Vegan ijs of überhaupt veganistisch eten is dé foodtrend van dit jaar. Steeds meer mensen beginnen aan een veganistische levensstijl en steeds meer merken raken overtuigd van de relevantie om op deze levensstijl in te spelen. Als vegan kun je dus op steeds meer plekken ijs heerlijk vegan verantwoord ijs gaan eten. Zeg maar dag tegen die bikinibody! Érg vervelend allemaal die ontwikkelingen in de ijsindustrie. Wat zijn nou precies de ijsmerken die inspelen op deze enorme food trend?

Sorbetijs voor vegans

Om te beginnen kun je bij de supermarkt terecht voor veganistisch sorbetijs. De huismerken van Albert Heijn, Jumbo & Lidl beschikken allen over een assortiment met veganistisch sorbetijs in verschillende smaken. Fijngemalen ijs met vruchtensappen: helemaal veganistisch proof! Ga jij voor de mango, bosvruchten of citroen variant?

4 x Vegan roomijs

Roomijs voor vegans? Er verschijnen steeds meer merken met vegan roomijs op de markt. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

  1. Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s lanceert vegan roomijs! Wie wilt dat nou niet? Ben & Jerry’s lanceert 3 smaken vegan ijs: Peanutbutter & Cookies, Fudge Brownie en Chunky Monkey. Dit veganistische ijs is alleen te koop bij de grotere reguliere A-merk supermarkten. Waar wacht je nog op?!

  1. Coconut Bliss

Coconut Bliss is een ijsmerk dat enkel veganistisch, plantaardig en biologisch ijs op de markt heeft gebracht. Het ijs van dit hippe merk is gemaakt op basis van kokosmelk en daarnaast geheel glutenvrij en sojavrij. De pints die Coconut Bliss verkoopt zijn enkel te koop in natuurwinkels, biologische winkels en soortgelijke varianten. Kijk op internet waar je voor dit ijsmerk allemaal terecht kunt.

Tip: Ze verkopen ook Coconut Bliss Bars: ijsjes in de vorm van een magnum, maar dan veganistisch.

  1. Booja Booja ijs

Luxe veganistisch ijs van het merk Booja Booja. Dit ijs is waanzinnig lekker! Het ijs van dit merk is wel een stuk prijziger dan de meeste ijssoorten, maar dat is het helemaal waard. Je kunt dit ijsmerk kopen bij de Ekoplaza.

  1. Perfect World

Ook het ijs van Perfect World is gemaakt op basis van kokosmelk. Daarnaast is het net als het Coconut Bliss ijs ook glutenvrij. Dit ijs is te kopen bij de Jumbo.

Wat betreft het waterijs, waterijsjes zijn bijna allemaal vegan. Welbekende waterijsjes als de Rakketjes, Calippo’s en Festini’s zijn allemaal vegan. Deze kunnen dan ook met een gerust hart gegeten worden.

Ijs laten bezorgen?

Zelfs dat kan tegenwoordig! Bestel nu eenvoudig en snel je ijs online bij IJsExpress. Beschik je over een horecagelegenheid of andere gelegenheid waar je graag een grote hoeveelheid ijs of een gehele ijsvriezer voor inkoopt? IJsExpress is een IJSgroothandel, waar u terecht kunt voor een groot aanbod aan ijsmerken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *