Vandaag beschrijven we: sieraden stijlen!

Dat we bij Vrouwenstijl gek zijn op sieraden verbaast je vast niet. We schrijven regelmatig over fashion, mode en trends, en daar horen sieraden natuurlijk ook bij. Er zijn zoveel soorten sieraden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben een handig overzicht gemaakt met verschillende type sieraden en materialen, zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn. Alvast een handige tip: kijk eens bij de horloge en sieraden outlet Starlounge.nl. Deze webshop heeft hele mooie aanbiedingen voor alle soorten sieraden die we hier bespreken. Zo weet je zeker dat je een leuk sieraad kunt scoren zonder de hoofdprijs te betalen. Handig dus! 

Populaire soorten sieraden op een rijtje

Sieraden zijn er in allerlei soorten en maten. Daadwerkelijk elk type sieraad hier beschrijven is helaas niet haalbaar. Zo hebben we bijvoorbeeld piercings buiten beschouwing gelaten. Evengoed is er een aardig lijstje overgebleven van populaire sieraden:

Horloge

Een horloge is een klok voor om je pols waarop je eenvoudig de tijd af kunt lezen. Je hebt enerzijds analoge horloges met een mechanisch uurwerk en een klassieke wijzerplaat. Er bestaan daarentegen ook digitale horloges waarop de tijd in cijfers op een digitaal scherm is af te lezen. Dergelijke horloges hebben vaak een meer sportief uiterlijk. Een belangrijke factor die de stijl bepaald is de grote van de kast. Groot is vaak sportief en stoer, klein is doorgaans chic en vrouwelijk. 

Ketting of collier

Een ketting en collier zijn eigenlijk hetzelfde: een sieraad dat je draagt om je nek. Meestal zijn kettingen gemaakt van goud of zilver, en bestaan ze uit allerlei kleine schakels. Aan het uiteinde hangt vaak nog een hanger, van bijvoorbeeld een hartje of de eerste letter van de naam van je geliefde. Benieuwd naar de laatste ketting trend? Draag meerdere dunne kettinkjes op en over elkaar!

Armband

Een armband is een sieraad dat je (zoals de naam al zegt) om je arm draagt. Naast stalen, zilveren en gouden armbanden worden modellen van leer ook veel gedragen. Het is leuk om te zien dat de armband de laatste jaren ook steeds populairder wordt onder mannen. Net als bij kettingen geldt het voor armbanden ook dat je er prima meerdere bij elkaar kunt dragen.

Ring

Een ring is een klein rond sieraad dat gedragen wordt om de vingers. Een trouwring draag je om je wijsvinger, de vinger links van je pink. Andere ringen kunnen op elke vinger gedragen worden: duim, wijsvinger, middelvinger, ringvinger of pink. Vaak worden ringen verrijkt met een mooie diamant of edelsteen. Of je één ring draagt of je handen volhangt is natuurlijk aan jou!

Oorbellen

Veel vrouwen voelen zich kaal zonder: oorbellen. Oorbellen draag je in je oren, en zijn er in allerlei verschillende formaten. Echt grote oorbellen zien we tegenwoordig minder, het zijn vooral de kleine ringetjes en oorknopjes die populair zijn. Ook steeds meer dames hebben meerdere gaatjes in hun oor om zo verschillende oorbellen te kunnen combineren. 

Welke sieraden bij jou passen kan alleen jij bepalen

We hebben je een overzicht gegeven aan de meest voorkomende sieraden. Dit betekent echter niet dat je alles moet dragen zodra je de deur uitstapt! Sommige vrouwen rammelen van de sieraden, andere houden het liever bij een enkel subtiel sieraad. Wat je draagt en waar je je fijn bij voelt is natuurlijk helemaal aan jou.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *