Trends in drukwerk en vormgeving voor 2019

Benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van drukwerk en de vormgeving hiervan voor 2019? Deze worden in deze blog toegelicht.

  1. Illustraties & vernieuwende typografie

Flyers drukken of juist een magazine of brochure? Tegenwoordig gaat er veel tijd zitten in het ontwerpen van dit drukwerk. Een van de trends voor 2019 is nog steeds het gebruik van illustraties. Illustraties dragen bij aan het uitdragen van de juiste boodschap, mits je de juiste illustraties gebruikt natuurlijk.  Daarnaast is typografie heel belangrijk. Je wil met je typografie de juiste boodschap overbrengen en tegelijkertijd wil je dat het past in de huisstijl van je bedrijf. Echter, in 2019 is de trend om gewaagde typografie te gebruiken. Maak een uniek design, die tegelijkertijd de juiste boodschap overbrengt!

  1. Vintage trend

Tegenwoordig is iedereen dol op een vintage uitstraling. Of het nu gaat om een mooie tafel of stoel of over drukwerk! Ook op het gebied van drukwerk wordt steeds meer gewerkt met een vintage uitstraling. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door het logo of poster in een vintage variant te maken. Vaak draagt dit een soort vakmanschap uit. Echter, je kunt hier ook een eenmalige campagne van maken.

  1. Vintage trend nummer 2

Naast dat het uiterlijk vaak een vintage twist krijgt worden er ook steeds vaker dingen ontworpen met een knipoog naar het verleden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handlettering, wat tegenwoordig weer helemaal hip is. Met handlettering schrijf je de woorden of zinnen met een speciale stift op een unieke manier. Daarnaast wordt dit vaak gecombineerd met illustraties. Vaak zie je dit terug in de designs van bijvoorbeeld menukaarten.

  1. Minimalisme

Om je boodschap op te laten vallen moet je je tegenwoordig bezighouden met minimalisme wanneer het gaat om verpakkingen of ander drukwerk. Eenvoudige boodschappen en designs helpen je om meer aandacht te trekken. Focus je met je ontwerp op de kernboodschap die je over wil brengen! Vaak is dit de beste manier om de aandacht en nieuwsgierigheid van de doelgroep te trekken.

Drukwerk bestellen? Neem een kijkje op de website van Drukkerij Onno & Partners, gespecialiseerd in diverse soorten drukwerk.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *