Trend: Koreaanse cosmetica

Of je nu een grote fan van make-up en beauty bloggers bent of ’s ochtends uit je bed rolt en alleen een beetje mascara op doet, bijna alle vrouwen gebruiken wel eens make up. Een make-up trend die steeds meer terug komt is Koreaanse cosmetica. Maar wat is dit nu eigenlijk? Wij hebben het in onderstaand artikel voor je op een rijtje gezet.

Wat is er zo bijzonder aan Koreaanse cosmetica

De standaarden van Koreaanse skin care liggen erg hoog. Er ligt dan ook een hoge druk op Koreaanse merken om zo veel mogelijk te innoveren. Westerse merken behandelen huidproblemen, maar Koreaanse merken proberen ze te voorkomen. Gelukkig wordt Koreaanse cosmetica steeds meer beschikbaar in Westerse landen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Little Wonderland voor een uitgebreid assortiment van Koreaanse skin care producten.

Oorsprong

In de Westerse cultuur zijn kleding, haar en make-up de belangrijkste factoren om schoonheid te meten. In de Aziatische cultuur is dit echter totaal anders. Hier wordt schoonheid bepaald door de conditie van je huid. Veel innovaties op het gebied van huidverzorging komen dan ook vanuit Azië. Verder zijn de huidverzorgingsroutines veel uitgebreider in Azië dan hier. Met de Koreaanse 10-stap routine behandel je je huid voor mogelijke huidproblemen als puistjes, een doffe huid, een droge huid of een verouderde huid.

10-staps routine

Hieronder hebben we de 10-staps routine voor jou op een rijtje gezet, zodat ook jij aan de slag kan met Koreaanse cosmetica.

 

Stap 1: Reinig je huid met een reiniger op oliebasis.

Stap 2: Reinig je huid met een op waterbasis reiniger die mild schuimt.

Stap 3: Reinig je huid met een exfoliant.

Stap 4: Bereid je huid voor door deze te behandelen met een toner.

Stap 5: Verzorg je ogen met een oogcrème.

Stap 6: Behandel je huid met essence (een actieve stof).

Stap 7: Behandel je huid met een serum.

Stap 8: Behandel je huid met een gezichtsmasker.

Stap 9: Hydrateer je huid met moisturizer.

Stap 10: Smeer je huid iedere ochtend in met zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen de zon.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *