Top-5 goedkoopste zorgverzekeringen van 2022

Ook in 2022 nemen de kosten voor zorg weer toe. We hebben met zijn allen steeds meer en daarnaast ook duurdere zorg nodig. Het is slim om ieder jaar stil te staan bij je zorgverzekering. Is het verstandig om je huidige verzekering voort te zetten of is het in jouw situatie verstandiger om over te stappen? Een goed startpunt om een overstap te overwegen, is het vergelijken van de premie die je betaalt voor de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt wettelijk vastgestelde medische behandelingen en medicijnen. Er zijn echter wel prijsverschillen en door goed te vergelijken, kun je al snel een paar tientjes per maand besparen. Geen wonder dus dat zo tegen het einde van het jaar “goedkoopste zorgverzekering van 2022” een populaire zoekterm in Google is.

Basisverzekering

Als we kijken naar de standaard zorgverzekering, dan hebben we het over de basisverzekering met het verplichte eigen risico van €385,- per jaar. Eigen risico betekent dat je het bedrag tot aan het eigen risico zelf moet betalen. Pas als de zorgkosten hoger worden dan het eigen risico, betaalt de zorgverzekeraar. Je kunt vrijwillig een hoger bedrag aan eigen risico kiezen. Je betaalt dan minder premie, maar mocht je onverhoopt tegen medische kosten aanlopen, dan moet je een groter deel daarvan zelf betalen. Het maximale bedrag aan eigen risico is vastgesteld op €885,-. Een hoger bedrag aan eigen risico is niet mogelijk. Je kunt voor een hoger bedrag aan eigen risico kiezen als je geen medische kosten verwacht. Dit geldt meestal voor het jongere deel van de bevolking. Als je een chronische aandoening hebt of als je al weet dat je in het nieuwe jaar een operatie moet ondergaan, dan kies je voor het verplichte eigen risico van €385,- per jaar.

De vijf goedkoopste van 2022

Hieronder vind je de vijf voordeligste basisverzekeringen van 2022. Let op, de bedragen zijn gebaseerd op een naturapolis met een eigen risico van €385,- per jaar.

  1. ZieZo budget: € 108,25
  2. ZEKUR: € 110,40
  3. FBTO: € 110,95 (dit is een nieuwe verzekering)
  4. VinkVink: € 111,00 (dit is een nieuwe verzekering)
  5. ZieZo basis: € 112,25

Als je voor een budgetpolis wilt kiezen, controleer dan altijd voor welke klinieken de zorg volledig vergoed wordt voordat je een budgetpolis afsluit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *