Dames we kennen het wel. Je hebt lekker staan kokkerellen in de keuken. Wat hebben we gemaakt? Precies, een overheerlijke chocoladetaart. Nog even in de oven en dan kan er gesmuld worden. Maar nu komt het vervelendste gedeelte van banketbakken. Schoonmaken. Want kijk nou, heel het aanrecht is vies geworden. Volg mijn tips op om momenten zoals deze voortaan te vermijden.  

Schone werkplek 

Het is belangrijk in een schone keuken te beginnen met koken. In een vieze keuken je eten bereiden is onhygiënisch. Net zoals je huid, hebben verschillende apparaten een ander middel nodig. Voor veel keukenapparaten zijn speciale schoonmaakmiddelen ontwikkelt. Omdat deze goedjes één specifiek doel hebben zijn ze niet schadelijk voor je apparaat en maken ze veel effectiever schoonVoor alle rvs-apparaten in mijn keuken heb ik een rvs-reiniger. Maar wanneer ik iets laat aanbranden moet ik toch echt de aangekoekte pannenreiniger uit de kast trekken. Als je een paar van die sterkere middeltjes hebt staan hoef je een pan nooit meer te weken in gekke mixjes. Maak één keer tijd vrij om heel je keuken glanzend schoon te maken dan hoef je het daarna alleen maar te onderhouden. 

Voorkomen 

Voorkomen is beter dan genezen, zo luid het gezegde. Het klinkt heel logisch, als je minder spullen vies maakt hoef je ook minder schoon te maken. Maar toch is het best lastig je keuken schoon te houden tijdens het koken. Het gebeurt namelijk snel dat de spetters overal heen vliegen. Houd bijvoorbeeld een deksel boven je pan als je roert zodat de spetters niet tegen de wand komen. Werk zoveel mogelijk boven je gootsteen zodat kruimels niet op het aanrecht komen. Leg aluminiumfolie onder in je oven om lekkend vet op te vangen. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele tips voor een schone keukenDoor slim te werken hoef je aan het eind minder op te ruimen.  

Ondertussen 

Het is onmogelijk om te koken zonder iets vies te maken, er zal dus toch opgeruimd moeten worden. Als je dit ondertussen doet ben je aan het eind veel minder tijd kwijt met opruimen. Ik zal een voorbeeld geven. We laten uiteraard het keukenapparaat het harde werk doen. Maar als die bezig is kan je best even een doekje over het aanrecht halen. Het scheelt zo veel opruimtijd als je tussendoor even snel een verpakking weggooit, een beker afwast of de mixer terugzet.  

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *