Tips voor een betere hygiëne in de foodsector

Het schoonhouden en het onderhouden van werkplekken binnen de foodbranche is een hele opgave en wordt erg onderschat. Het is uiteraard van essentieel belang dat de hygiëne in orde is, zeker in een omgeving waarin besmetting een risicofactor is. Om die reden hebben wij in deze blog een aantal tips op een rij gezet, waardoor de hygiëne van werkplekken in de foodsector in orde blijft.

Contactloos handelen zorgt voor meer hygiëne op de werkplekken

Bacterievrije handen, schone handen. Ze zijn allebei van een cruciaal belang in de hygiëne van de voedingsmiddelenindustrie. Handen zijn namelijk dé grootste verspreiders van de bacteriën, vooral microbacteriën. Hoe meer contactloze handelingen er zijn, hoe minder bacteriën er worden overgedragen. Producten met sensors zijn erg handig. Zo heb je bijvoorbeeld wasbakken met sensors en drogers met sensors. Zo maak je je handen niet vies en komen er geen bacteriën op.

Communicatie is essentieel

Het belang van een goede hygiëne is van essentieel belang. Daarom zou een persoonsgerichte benadering een stuk beter werken dan een notitie boven de wasbak. Niet iedereen neemt de moeite om hygiëne goed bij te houden en daarom wordt het soms nog weleens vergeten bij organisaties. Praat daarom over het onderhoud en spreek elkaar erop aan.

Hygiëne verplichtingen

Een toegangscontrole voordat je kunt gaan beginnen met werken? Het is een mooi voorbeeld om de prioriteit te leggen op de hygiëne. Bijvoorbeeld door bij binnenkomst werknemers te verplichten om de handen te wassen, desinfecteren en drogen.

Verder is het uiteraard van belang om voldoende schoonmaakmiddelen in huis te hebben voor het onderhoud van de ruimten en voor het personeel. Koop daarom dit altijd  bij een groothandel voor schoonmaakmiddelen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *