Ongeveer 80% van de Nederlanders maken voor ieder jaar weer goede voornemens die ze na willen komen. Staat afvallen, sporten of gezonder eten ook op jouw lijstje van goede voornemens? Afvallen staat bij de meeste Nederlanders bovenaan het lijstje. Toch lukt het maar weinig mensen om deze goede voornemen echt na te komen. Vol goede moed gaan de meeste mensen aan de slag en na een tijdje komen ze erachter dat het toch niet gelukt is. Het lijkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt dit toch niet zo te zijn. Hierbij enkele tips om nu eens echt je goede voornemen na te komen.

1.      Doorbreek je gewoontepatroon

Het zit vaak niet in je ritme om een paar keer per week naar de sportschool te gaan als je besloten hebt dat je wilt afvallen in 2019. Mensen zijn gewoontedieren en vinden het vaak moeilijk om hun gewoontepatroon te doorbreken. Ook hebben veel mensen een haat/liefde verhouding voor de sportschool. Het moeilijkste is vaak om jezelf aan te zetten om daadwerkelijk naar de sportschool te gaan. Herken je jezelf hierin? Denk dan eens aan personal training. Met een personal trainer maak je na iedere training weer een nieuwe afspraak. De tijd en datum staan vast en je kunt er moeilijk onderuit komen. Ook kan een personal trainer je motiveren en helpen bij het bereiken van je doelen.

2.      Stel een doel voor jezelf

Bepaal een concreet, haalbaar en aantrekkelijk doel. Je moet wel een doel hebben om naartoe te werken en het moet ook reëel zijn. Moet je van jezelf veel afvallen? Knip dan je doel in stukjes. Zeg bijvoorbeeld dat je na de eerste maand 5 kilo wilt afvallen. Als dat vervolgens gelukt is zul je zien dat je er vertrouwen in gaat krijgen en dat je het vol houdt om meer af te vallen.

3.      Houd rekening met de consequenties

Wanneer je wilt afvallen, helpt sporten niet alleen. Hierbij is het ook nodig om wat gezonder te eten.  Ga wat minder uiteten of lunchen dan je voorheen deed. Wat ook handig is, is om je calorieën die je op een dag binnen krijgt bij te houden.  Zo wordt je je bewust van wat je allemaal eet op een dag.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *