Tips om het beste uit je werkdag te halen

De zomervakantie is helaas weer voorbij en dat betekent dat we weer terug naar het werk moeten. Of je nou terug gaat naar je oude vertrouwde baan of misschien een nieuwe baan hebt, we moeten er allemaal weer aan geloven. Het liefst zet je natuurlijk elke dag je beste beentje voor op het werk. Helaas kan het vinden van motivatie soms moeilijk zijn en kan een werkdag erg lang duren. Wil je het voortaan anders aanpakken en het meeste uit je werkdag halen? Lees dan deze blogs voor de beste tips!

Dress for succes

Een goede outfit kan een groot verschil maken in hoe je je voelt. Het kan natuurlijk erg fijn zijn om in je wollen trui en legging aan je bureau te zitten, maar dit zal er helaas ook voor zorgen dat je je futloos en minder gemotiveerd voelt. Door een goede outfit aan te trekken en je best te doen om er goed uit te zien, zul je je automatisch ook goed voelen. “Dress for succes” is dan ook niet voor niks een term die veel gebruikt wordt. Goed excuus om binnenkort te stad in te duiken en jezelf te trakteren op een mooie nieuwe outfit. Als bonus kun je jezelf ook nog een nieuwe schoudertas cadeau doen. Hoef je niet elke dag een laptop mee te nemen? Dan zijn handtassen ook erg leuk om mee naar kantoor te nemen. Zo kun jij elke dag op je best op kantoor verschijnen.

Zorg voor voldoende beweging

Hele dagen op een stoel zitten is voor niemand leuk. Helaas is dit vooral bij een kantoorbaan vaak wel het geval. We staan s’ ochtends op, stappen de auto in en gaan achter ons bureau zitten. Om vijf uur klappen we onze laptop dicht, stappen we weer in de auto en eenmaal thuis hebben we geen energie meer om nog iets te doen. Hierdoor bewegen we gemakkelijk veel te weinig. Gelukkig is dit vrij gemakkelijk op te lossen. Kijk eens of je ook een keer op de fiets naar werk kan gaan? Al doe je dat maar een keer per week, dan zal dit al een groot verschil maken. Is het echt te ver om te fietsen? Loop dan voortaan in je pauze een rondje. Dat is een erg goede manier om even een frisse neus te halen en toch een beetje beweging mee te krijgen. Tot slot kun je ook vragen of je baas misschien wil investeren in een loopband of fiets voor bij een sta-bureau. Zo kun je sporten en werken tegelijk. Ideaal!

Maak een planning en hou je er aan

Tot slot helpt het ook om voortaan per dag een goede planning te maken en je hier ook aan te houden. Zo voorkom je dat je in het wildeweg taken gaat uitvoeren waardoor je al snel het overzicht kwijt raakt. Dit heeft invloed op je humeur en productiviteit. Het beste kun je de dag van tevoren een planning maken voor de dag erna. Zo kun je ‘s ochtends meteen beginnen met je werk. Hou er wel rekening mee dat je je planning niet te strak maakt. Hou liever wat ruimte over voor eventuele spoed taken, zodat je stress zoveel mogelijk kan voorkomen. Vergeet uiteraard ook niet om je rondje wandelen mee te nemen in je planning. Wel zo goed voor je gezondheid.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *