Tips bij het versieren van de kerstboom

De kerstboom versieren is ieder jaar weer een spannend moment. Aan de ene kant is het heel leuk. Aan de andere kant kan het ook tot de nodige ruzies leiden. Het is belangrijk om het op de juiste manier aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan de kerstboomverlichting. Die moet je er bij voorkeur als eerste in hangen. Zo kan je er zeker van zijn dat je de verlichting goed verdeelt over de hele boom. 

Van boven naar beneden 

Of je nu kiest voor en snoer of voor cluster kerstboomverlichting, het is altijd van belang om in de juiste volgorde te werken. Zo begin je bijvoorbeeld bovenaan. Daarna werk je langzaam naar beneden. Ook dit is van waarde om te zorgen dat de boom overal gelijkmatig versierd is. Je kun er dan in ieder geval zeker van zijn dat je precies de juiste dingen kiest om elke tak mee op te vullen. Dit geeft de boom een mooie volle en complete look. 

Eerst de grote elementen 

Ook wanneer het gaat om het soort elementen is er een volgorde om je aan te houden. Zo kan je het best beginnen bij de grote dingen die je in de boom wil hangen. Daarna kan je dan de rest van de boom langzaam maar zeker opvullen met de kleinere elementen die je ook nog hebt. Het is wel heel leuk om er zeker van te zijn dat je op die manier zorgt dat er een mooi geheel in de juiste verhouding ontstaat. 

Denk na over kleur 

Ook niet onbelangrijk is dat je goed nadenkt over de kleuren die je gebruikt. Dat doe je op twee manieren. In de eerste plaats kijk je naar kleuren die goed bij de kerst passen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kleuren die je gebruikt goed bij elkaar passen. Zoals je er ook op let dat de kleuren die je kiest goed passen bij de rest van je interieur. 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.