Wat is er prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen? Ook als u extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het verzorgen van een wond of bij het douchen en aankleden. Met thuiszorg is dit mogelijk. Omring heeft deskundige teams, die samen met u en uw naasten bespreken wat u nog zelf kunt en wilt doen. De wijkverpleging van Omring is 24 uur per dag bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, in West-Friesland en op Texel. Ongeacht uw vraag en waar u ook woont. De wijkverpleegkundige kan vrijblijvend bij u langskomen om de situatie te bespreken. En goed om te weten: u heeft géén verwijsbrief nodig om thuiszorg aan te vragen. 

Zorg en hulp bij u thuis

Vraagt u zich af: wat is thuiszorg precies? Thuiszorg is zorg en hulp bij u thuis, van hulp bij het huishouden tot verpleging. Opstaan uit bed, hulp bij douchen, stomazorg, verzorging van een wond en het geven van injecties, behoren tot de categorie verzorging en verpleging thuis. Het aanvragen van thuiszorg kan ook gaan om hulp bij het huishouden, zoals hulp bij het schoonmaken en opruimen, koken en de was doen. Ook is er thuiszorg in de vorm van begeleiding in het dagelijks leven, ofwel thuisbegeleiding. Als u bijvoorbeeld wilt werken aan meer sociale contacten, hulp wilt bij het doen van uw administratie of uw huishouden op orde wilt krijgen en houden, kunt u dit soort thuiszorg regelen. 

Hoe kunt u thuiszorg aanvragen? 

Wilt u weten wanneer u thuiszorg kunt aanvragen of wilt u zorg thuis regelen? Dan kunt u op de website van Omring een formulier invullen of contact opnemen met Omring via telefoonnummer: 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken. Vervolgens komt er een wijkverpleegkundige bij u thuis om te bespreken welke vorm van thuiszorg er precies nodig is. Ook helpt de wijkverpleegkundige bij het regelen van de indicatieaanvraag. U ontvangt de gewenste zorg thuis zodra de indicatie is afgegeven. 

Meer kleur in uw leven met dagbesteding

Bent u naast zorg en hulp bij u thuis op zoek naar een prettige daginvulling? Bijvoorbeeld om u afleiding te bezorgen, om u structuur te bieden of nieuwe contacten op te doen? Omring biedt u deze mogelijkheid, samen met anderen of individueel. Omring biedt namelijk op verschillende woonzorglocaties dagbesteding aan: activiteiten onder leiding van een zorgmedewerker of vrijwilliger. Spelletjesmiddagen, muziekmiddagen, leuke uitstapjes, optredens van muzikanten en muziekgroepen, beweegactiviteiten en creatieve workshops: het is slechts een greep uit het aanbod van Omring. Dit geeft u de nodige gezelligheid en afleiding, maar geeft tegelijkertijd uw eventuele mantelzorger wat tijd voor zichzelf. Ook geven de activiteitenbegeleiders van Omring coaching en advies op het gebied van invulling van uw dag. 

Twijfelt u of dagbesteding voor u geschikt is? Omring biedt tevens dagbesteding aan voor mensen met een door ziekte aangeboren of ongeval opgelopen beperking van verstandelijke, lichamelijke, psychische en/of sociale aard. Neem gerust contact met ons op: samen met de zorgconsulent kijken we naar de mogelijkheden.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *