Te weinig ruimte in je kamer? Zo los je dit op!

Ben jij onlangs verhuisd naar een nieuwe kamer en is deze wat kleiner dan je gewend bent? Hoogstwaarschijnlijk merk je nu pas hoeveel spullen je eigenlijk hebt en heb je geen idee waar je ze kwijt moet. Hieronder staan voor jou drie oplossingen om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt, zodat jij al je spullen kwijt kan! 

Ruil je bed in voor een hoogslaper 

Het belangrijkste ding om rekening mee te houden bij het inrichten van een kleine kamer is dat je je vloer zoveel mogelijk vrijhoudt. Je bed neemt vaak de meeste ruimte in, ruil deze daarom in voor een hoogslaper! Ze zijn te krijgen in allerlei kleuren, stijlen en maten. Zo kan je gaan voor een standaard éénpersoons hoogslaper 140×200 cm, maar kan je ook kiezen voor een groter formaat als je gewend bent aan wat extra ruimte. Met een hoogslaper kan je de ruimte onder je bed gebruiken voor je bureau, een kast of zelfs een bank! 

Minimalistische inrichting 

Naast je vloer zoveel mogelijk vrij te houden, is het ook belangrijk dat je je kamer niet vol stopt met allerlei accessoires, posters en kleine prullen. De ruimte oogt dan niet alleen rommelig, maar ook kleiner! Heb je een kleine kamer? Ga dan voor meubels met neutrale, lichte kleuren en houdt je oppervlakken zoveel mogelijk leeg. Je bureau heeft dan bijvoorbeeld slechts een spiegel, je laptop en een waterfles erop staan. De rest van je benodigdheden als pennen en make-up stop je in een la.  

Gebruik je meubelen slim 

Zorg ervoor dat je meubelen hebt die tegelijkertijd ook dienen als opslagruimte. Wil je graag een bank in je kamer? Koop dan een bank met verborgen opslagruimte, hier kan je dan je extra beddengoed in kwijt. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld een tafel. Denk ook aan plekken waar je ongestoord dingen kwijt kunt, bijvoorbeeld in bakken of manden boven op je kast. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *