Strijk tips die iedereen zou moeten weten

Strijk tips die iedereen zou moeten weten

Strijken is waarschijnlijk niet je favoriete huishoudelijke klusje. Maar door de tv of een muziekje aan te zetten en deze tips te volgend kan het wel wat leuker of misschien zelfs sneller worden.

Strijkijzer onderhouden

Het strijkijzer is natuurlijk een cruciaal apparaat om te kunnen strijken. Door deze goed te onderhouden blijft deze beter werken en kun je sneller en efficiënter dit klusje klaren. De grootste boosdoener voor strijkijzer problemen is kalk. Deze kalkafzetting ontstaat in de strijkbout doordat kalkhoudend water verhit wordt. Al dat klak in het apparaat kan tot een hoop verschillende problemen leiden. Maar hoe onderhoud je het strijkijzer om dit te voorkomen. Het allerbeste zou zijn om water zonder of met zo min mogelijk kalk te gebruiken. Bijvoorbeeld door kraanwater te mengen met gedestilleerd water. Als je geen zin hebt om hier speciaal water voor te kopen helpt het ook enorm om na elke strijkbeurt het strijkijzer te spoelen en de watertank te legen.

Strijk met stoom

De makkelijkste en meest efficiënte manier om te strijken is met stoom. Met deze methode krijg je kleding snel gladgestreken. Dit komt omdat kreukels er gemakkelijker uit gaan als de stof licht vochtig is. Gebruik de stoomknop echter niet te veel achter elkaar om te voorkomen dat het wasgoed weer te nat wordt. Gebruik de stoomknop ook niet als het strijkijzer hier niet heet genoeg voor is, dan kan het ijzer gaan lekken. Als je het klusje perfect af wil maken strijk je het nog even af zonder stoom, zodat het droog kan afkoelen. Als je strijkbout geen stoomfunctie heeft kun je de kleding ook licht bevochtigen met een plantenspuit.

Niet strijken

Heb je toch geen zin om te strijken of even geen strijkbout binnen handbereik? Niet strijken is ook een optie. Sla het hele klusje over en let extra goed op kreukels bij het ophangen en drogen van de was om kreukels te voorkomen.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *