Speeltijd voor kinderen aanmoedigen

Iedereen weet dat kinderen spelenderwijs leren. Soms is het makkelijker om de kinderen gewoon voor een scherm neer te zetten, zodat je een paar dingen in huis kunt doen. Niet alleen is schermtijd niet goed voor jonge kinderen, maar je kinderen missen ook de voordelen van spelen met speelgoed en lichamelijke activiteit. Een trampoline kopen is bijvoorbeeld een goed idee. Naar een speeltuin gaan is ook beter dan je kind de hele dag Youtube filmpjes te laten kijken. Wat kun je doen om ze aan te moedigen om te spelen?

Doe mee met de pret

Als je kind met je wil spelen, is het belangrijk om mee te doen. Spelen met je kinderen kan een geweldige manier zijn om een ​​band op te bouwen en samen tijd door te brengen. Het is echter belangrijk dat je deze kans niet gebruikt als een excuus om je andere verantwoordelijkheden te verwaarlozen. Zorg er bij het spelen met je kinderen voor dat je nog tijd voor jezelf hebt en hun speeltijd niet volledig overneemt. Probeer ze de leiding te laten nemen over sommige van de activiteiten, zodat ze het gevoel hebben dat ze betrokken zijn bij de totstandkoming ervan in plaats van alleen maar te volgen wat je zegt of doet. Dit bevordert het gevoel van empowerment bij je kind. Het geeft hen eigendom over hun eigen creaties of ideeën in plaats van zichzelf te zien als afhankelijk van anderen bij alles wat ze doen.

Trampoline met net

Laat ze buiten spelen

Spelen is een noodzakelijk en belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren spelenderwijs door hun wereld te verkennen, met anderen om te gaan en actief te zijn. Spelen bevordert de ontwikkeling van sociale vaardigheden, taalvaardigheden en cognitieve ontwikkeling bij jonge kinderen. Buiten spelen is daarnaast goed voor de gezondheid. Het is ook een geweldige manier om de creativiteit, sociale vaardigheden en fysieke fitheid van je kinderen te stimuleren. Kinderen die buiten spelen, hebben een betere taalvaardigheid en zijn fantasierijker. Door je kind buiten te laten spelen, kan het zijn of haar fantasie ontwikkelen. Er zijn veel dingen die ze kunnen doen met de materialen om hen heen in de natuur, zoals een fort bouwen of grotten verkennen. Zeker als er niet veel ruimte in huis is, is buiten spelen misschien de beste optie voor je kind.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *