Voor verschillende taken zijn er verschillende soorten ladders. Ben jij opzoek naar een ladder? Kies er één die goed aansluit op de klussen die jij het meest waarschijnlijk gaat uitvoeren. Lees hieronder welke ladders er voor welke klussen worden gebruikt.  

Plukladder 

De meest voorkomende ladder voor in en rondom het huis is een plukladder. Dit is een korte ladder van 2 a 3 meter hoog met twee benen. Hierdoor kan de ladder als die uitgeklapt is, zelfstandig staan. Hierdoor is de ladder heel stabiel en zal die niet gauw omvallen. De ladder is geschikt voor allerlei klusjes zoals appels plukken en het schilderen van een binnen muur.  

Opsteekladders  

Opsteekladder zijn ladders waarmee je echt de hoogte in kunt. Een opsteekladder bestaat vaak uit twee of drie delen. Het tweede en derde deel is een smaller gedeelte ladder dit in het vorige deel zit. Deze kan worden uitgeschoven en vast worden gezet. Met deze lange ladder kan dan bijvoorbeeld de ramen gezeemd worden. Het is heel goedkoop om zelf te doen en ook nog eens niet moeilijk. Met deze lange ladder bereik je zelfs de buitenkant van de bovenste ramen. Deze ladders hebben vaak hele stevige rubberen poten waarmee veel grip is op de ondergrond. Hierdoor kan de ladder niet weggelijden. Na gebruik kan de ladder weer ingeschoven en opgeborgen worden. 

Optrekladders  

Optrekladders bestaan net als opsteekladders uit een aantal verschillende delen. Het verschil hiertussen is dat een opsteekladder meer werk is om uit te schuiven. Bij een optrekladder hoeft alleen aan het koord getrokken te worden. De ladder zal dan over een katrol uitschuiven en vanzelf vastklikken. Bij DIRKS ladders van Klimexpert hebben ze zowel optrekladders als opsteekladders. Dan kan je zelf even kijken welke je het fijnst vindt hanteren. Wij adviseren zo’n kleine plukladder aan te schaffen een één van deze lange ladders.  

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *