Sauna’s vind je in verschillende varianten. Maar waar is de sauna precies goed voor? Vaak wordt de sauna gezien als iets waar je gebruik van maakt voor ontspanning. Maar is dit het enige voordeel of heeft het nog meer voordelen?

Mentale gezondheid

Sauna zorgt voor een mentale gezondheid. Een echte ontspanning werkt stress verlichtend. Je bent even weg van de buitenwereld. Daarnaast kan je in een sauna geen gebruik maken van je telefoon of andere elektronica. Doordat je je lichaam verhit, wordt er meer serotine aangemaakt. Dit maakt je extra rustig en zorgt voor een betere nachtrust.

Fysieke gezondheid

Naast dat het een positief effect heeft op je mentale gezondheid heeft het ook een positief effect op je fysieke gezondheid. Het zorgt namelijk voor een betere doorbloeding. Door de betere circulatie, worden je lichaamsstoffen sneller afgevoerd. Het zweten is dus super goed voor je huid.

Verhoogde weerstand

De sauna zorgt voor het een grotere aanmaak van witte bloedcellen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter bestand is tegen griep en verkoudheid. Daarnaast leert je lichaam beter omgaan met temperatuursveranderingen, waardoor je hier in het dagelijks minder last van zult hebben.

Sauna in Delft

Kortom, genoeg redenen om af en toe bezoek te brengen aan de sauna. Dit kan je doen na goede workout in de sportschool maar je kan er natuurlijk ook de tijd voor nemen door een dagje naar de spa of naar een wellness centra te gaan. Bij Centre du Lac in Delft kan je heerlijk genieten van een bezoek aan de sauna. Na een bezoek kom je helemaal ontspannen naar buiten. Bij Centre de Luc kan je genieten van maar liefst 7 verschillende soorten sauna’s. Zo kan je genieten van diverse soorten sauna’s met ieder een unieke ervaring.

Kijk voor de sauna delft op centredulac.nl en maak een afspraak.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *