Rundvlees recepten die je moet proberen

Rundvlees is een basisingrediënt in veel gerechten. Het wordt vaak gebruikt voor stoofschotels en andere langzaam gekookte maaltijden, maar het kan ook de ster van een gerecht zijn. Rundvlees heeft een natuurlijke zoetheid waardoor het perfect is om te marineren of te grillen. Je kunt groenten en andere ingrediënten toevoegen die je gemakkelijk in je plaatselijke supermarkt kunt vinden. Je kunt zelfs door de dirk folder volgende week bladeren om aanbiedingen en kortingen te bekijken voor de ingrediënten die je nodig hebt voor je rundvlees recept.

Rundvlees stoofpot

Rundvlees stoofpot is een geweldige manier om restjes te gebruiken. Als je gekookt rundvlees in je koelkast hebt liggen, is dit recept er perfect voor. Je kunt ook goedkopere stukken rundvlees gebruiken en ze mals maken door ze langzaam in de pan met wat vloeistof te koken. Als je weinig tijd hebt, probeer dan bevroren stoofschotels of smoor stukken rundvlees in plaats van verse steaks. Je vindt deze ingrediënten in de supermarkt in de buurt, maar kijk zeker ook in de ah folder volgende week voor aanbiedingen en kortingen voor deze ingrediënten.

Gyros met rundvlees en tzatziki saus

Gyros is een Grieks straatvoedsel dat bestaat uit gehakt lams-, rundvlees- of varkensvlees gewikkeld in een pitabroodje met tzatziki saus. Tzatziki is een witte romige dip gemaakt van yoghurt, knoflook en komkommer. Als je gyros wilt maken met kip in plaats van rund of lam, volg dan gewoon hetzelfde recept maar vervang het gehakt door gemalen kipfilet. Tofu kan ook gebruikt worden als alternatieve vleesvervanger voor gyros als je dit gerecht nog gezonder wilt maken. Het enige verschil is dat je het moet marineren in citroensap en olijfolie voordat je het op een grillpan bakt tot het aan alle kanten bruin is.

Broodjes runderborst

Runderborst is een populair stuk vlees voor de barbecue omdat het veel vet bevat waardoor het vlees vochtig en mals blijft. Runderborst of brisket komt uit het borstgebied tussen de voor- en achterpoten van vee, dus het is van nature taai. Het moet laag en langzaam worden gekookt op indirecte hitte om voldoende zacht te worden om. Zo krijg je een heerlijke smaak . Gebruik ook een goede barbecuesaus. Als je runderborst niet mals genoeg is na het koken, probeer er dan de laatste twee uur van de kooktijd wat extra saus op te smeren.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *