Punten waarop je op moet letten bij de aanschaf van een Schaduwdoek

Schaduwdoeken zijn een geweldige en gemakkelijke manier om je achtertuin (en meer) mooier te maken. Als je ooit een deken over je bed hebt gespannen om huis te spelen of van een boom tot het hek om wat verlichting te krijgen van de hete zon, dan weet je wat een schaduwdoek is. Natuurlijk is een schaduwdoek niet alleen je oude deken, en een schaduwdoek zou een glimlach verbergen als je probeert er een te gebruiken voor een terraszeil. Je verspilt op zijn minst een perfect goede deken. Het kan moeilijk zijn om een ​​regelrechte lach te onderdrukken als je drassig onder je geïmproviseerde schaduwdoek uitkomt.

Denk niet dat een schaduwdoek je ontmoedigt om je eigen schaduwdoek te maken. Verlies de gedachte! Het is perfect mogelijk om je eigen schaduwdoek op maat te laten maken, en ook nog eens heel goedkoop. Je zult echter waarschijnlijk een paar trucjes moeten kennen om het langer dan een paar weken te laten duren!

Schaduwdoeken zijn er voornamelijk om schaduw te bieden en uw schaduwdoekmateriaal moet ademend maar waterbestendig zijn en moet sterk genoeg zijn om onder de meeste weersomstandigheden mee te gaan. Je normale dekentje kan dit niet.

Dat gezegd hebbende, is het tijd om ter zake te komen. Hierbij enkele tips voor het kopen en installeren van een schaduwdoek:

  1. Volg de zon

De zon beweegt de hele tijd, dus u moet weten waar de zonnige gebieden zijn en wanneer u uw schaduwdoek installeert. Als je bijvoorbeeld om 14.00 uur ’s middags routinematig in je loungestoel in de achtertuin ontspant met een biertje en een goed boek, loont het om te weten waar de zon op dat moment is. Als je echter een kleine buitenruimte hebt die meer dan voldoende bedekt is met een schaduwdoek, hoef je je nergens zorgen over te maken. Dat gezegd hebbende, moet je ook …

  1. Meet het gebied dat u wilt verduisteren

Schaduwdoeken verschillen op twee belangrijke manieren van frameluifels. Ten eerste zal het schaduwgebied het gebied van de schaduw niet volgen (is dat logisch?); en twee, het is niet vrijstaand. Schaduw zeilen verankeren op de hoeken om punten te verankeren en uitgerekt. Wat betekent dit? Het betekent dat het schaduwgebied bochten heeft, meestal 10% minder dan de hoeken. Dit betekent dat in tegenstelling tot frametenten met rechte randen, sommige gebieden onder het schaduwdoek niet in de schaduw zullen zijn. Je hoofd en schouders kunnen koel en verzameld zijn terwijl je rechterarm bruist in de zon. Begrijp het punt? Ja? Goed!

  1. Zoek ankerpunten

Segmenteren naar de tweede manier waarop schaduwdoeken anders zijn, zoek uit of je goede ankerpunten hebt voordat je een schaduwdoek koopt. In tegenstelling tot frametenten die u overal kunt plaatsen, moeten schaduwdoeken dicht genoeg bij een stevige boom, een stalen of houten paal of een degelijke huismuur worden geplaatst, zodat u deze kunt uitrekken tot de aanbevolen 100 pond spanning. Als de ankerpunten te ver weg zijn, kunt u dikke draad of een ketting gebruiken om dit goed te maken. Als de ankerpunten echter te dicht bij elkaar liggen, kunt u het schaduwdoek niet goed uitrekken. Het klinkt nu niet zo gemakkelijk, toch? Als je geen beschikbare plaatsen hebt om je schaduwdoek te verankeren, moet je ze ophangen. Als dat het geval is…

  1. Neem de tijd om de juiste metingen te doen

Houd er bij het bepalen van waar u uw ankerpunten moet plaatsen rekening mee dat u de stof aanzienlijk gaat uitrekken, dus houd rekening met een rekking. Als uw schaduwdoek vierkant bijvoorbeeld een lengte van 100 cm heeft, zorg er dan voor dat u 10% rekvergoeding toestaat, dat wil zeggen 12 inch tussen de hoek en het anker. Dit geeft u voldoende speelruimte om de stof goed te spannen, zelfs als u rekening houdt met het bevestigingsmateriaal. Je moet er ook voor zorgen dat je nieuwe paal hoog genoeg is, anders kun je constant je hoofd bukken of niet recht onder het schaduwdoek staan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *